Abiznis

Rmandić: Zbog ukidanja noćnih vozova dnevni prihod manji sedam puta

Radnici Željezničkog prevoza (ŽPCG) će biti dovedeni u tešku situaciju zbog ukidanja noćnih vozova na relaciji Beograd-Bar-Beograd, ocijenio je član izvršnog odbora i sekretar Sindikata ŽPCG Mirko Rmandić. On je optužio rukovodstvo kompanije i Ministarstvo saobraćaja da nijesu uradili dovoljno da zadrže noćne vozove na toj relaciji.
Rmandić: Zbog ukidanja noćnih vozova dnevni prihod manji sedam puta
Portal AnalitikaIzvor

- Menadžment, sa v.d. direktora Vojislavom Andrijaševićem na čelu, glavni je krivac što gotovo da nemamo sao braćaj sa Srbijom, čime smo postali izolovana saobraćajna destinacija - kazao je Rmandić Pobjedi.

Noćni vozovi na pruzi Bar-Beograd ne saobraćaju od 1. decembra zbog odluke,,Srbija voza“ da do 15. jula naredne godine ukine noćne polaske na toj relaciji, zbog remonta dijela pruge  od Vreoca do Resnika.

Iz ,,Srbija voza“ su ranije naveli da su se na to odlučili jer im sredstva definisana planom poslovanja i budžetom Srbije ne omogućavaju saobraćaj oba para vozova na toj relaciji.

Rmandić tvrdi da je da zbog te odluke dnevni prihod ŽPCG opao sa prosječnih 7.000 eura na 1.000 eura.

Smatra da je menadžement ŽPCG-a bio dužan da o ukidanju noćnih vozova ranije obavijesti bord i radnike, ali to nije uradio.

- U taj problem se mora uključiti i Vlada, s obzirom na to da Ministarstvo saobraćaja nije odradilo posao, jer se nije uključilo u pregovore sa resornim ministarstvom Srbije. Ako to pitanje ne riješi Vlada, moraće se uključiti Skupština, koja je osnivač ŽPCG – naveo je Rmandić i naglasio da su radnici dovedeni u ,,vrlo nezgodnu“ situaciju.

- Sindikat ŽPCG je pokušao da iskoristi svoj uticaj kod ,,Srbija voza“, ali zbog opstrukcije menadžmenta najvjerovatnije nećemo uspjeti - rekao je Rmandić i dodao da za sada radnici redovno primaju zarade.

Andrijašević: Uprava uradila sve što je mogla

Direktor ŽPCG Vojislav Andrijašević ranije kazao da će kompanija zbog ukidanja noćnih vozova izgubiti milion eura.

- Nemam nikakav komentar na stavove Rmandića. Uradili smo što smo mogli da ne dođe do ukidanja noćnih vozova. Samo još nijesmo ponudili da platimo sve troškove - kazao je Andrijašević i dodao da su ponudili kolegama iz Srbije da se od 15. decembra ove do 15. januara naredne godine odreknu trase i da podijele troškove oko prevoza putnika autobusima, što je odbijeno.

- Vjerovatno da bi Sindikat čarobnim štapićem nešto uradio, uvijek oni nađu krivca, ali ne komentarišem njihove izjave - zaključio je Andrijašević.

Izvor: Pobjeda

Foto: bankar.me

Portal Analitika