Društvo

Samardžić i Karpenter razgovarali o vojnoj saradnji Crne Gore i SAD

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić primio je danas u posjetu zamjenika pomoćnika državnog sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država dr Majkla Karpentera (Michael Carpenter) koji boravi u Crnoj Gori.
Samardžić i Karpenter razgovarali o vojnoj saradnji Crne Gore i SAD
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Admiral Samardžić je upoznao dr Karpentera sa prioritetima u radu Vojske Crne Gore, posebno u dijelu koji se odnosi na razvoj sposobnosti i modernizaciju naoružanja i opreme.

Načelnik Generalštaba VCG je izrazio zahvalnost na pomoći koju Sjedinjene Američke Države pružaju crnogorskim oružanim snagama u oblastima obuke i obrazovanja, te opremanja jedinica savremenom opremom kroz korišćenje različitih američkih fondova.

Karpenter je zahvalio Vojsci Crne Gore na podršci i pomoći koju pruža u međunarodnim mirovnim operacijama, kao i na doprinosu globalnoj koaliciji za borbu protiv terorizma.

Pomoćnik državnog sekretara za odbranu SAD je izrazio očekivanje da će buduće članstvo Crne Gore u NATO-u doprinijeti još kvalitetnijoj i tješnjoj saradnji dvije države u oblasti odbrane.

Portal Analitika