Protokol

Odlična saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Velike Britanije

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori, Janom Vitingom, kao i ambasadorom Republike Slovačke, Romanom Hlobenom.
Odlična saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade Velike Britanije
Portal AnalitikaIzvor

Sastanci su bili prilika da sagovornici razmjene iskustva na polju saradnje u prethodnom periodu, te najave nastavak dobrih odnosa kroz različite projekte iz oblasti rada i djelovanja crnogorskog MUP-a. 

Na sastanku ministra Nuhodžića i ambasadora Vitinga potvrđena je odlična saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasade ove zemlje, naročito kada je riječ o programima osposobljavanja crnogorske administracije, kroz koje se u kontinuitetu nastoje unaprijediti znanja i vještina crnogorskih državnih službenika u skladu sa standardima evropske demokratske prakse. 

Ovi, ali i projekti iz oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije biće predmet buduće saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Velike Britanije, poručeno je sa sastanka. 
Sagovornici su se osvrnuli i na Memorandum o saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koji su dvije zemlje potpisale 2014. godine, a koji je, kao prvi ovoga tipa, postao primjer dobre saradnje i poslužio kao osnova i podsticaj za Veliku Britaniju da slične sporazume zaključi i sa drugim državama. 

nuhodzic-hloben

U fokusu susreta ministra Nuhodžiča i ambasadora Hlobena bio je tradicionalno dobar odnos Crne Gore i Slovačke, sa naglaskom na uspješno realizovane projekte saradnje i pomoći u vidu donacija, koje je ta zemlja u prethodnom periodu uputila crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, kao organu u sastavu MUP-a. 

U svjetlu predsjedavanja Republike Slovačke Evropskom unijom, najavaljen je nastavak kvalitetne saradnje i izražena spremnost da kroz ekspertsku pomoć i razmjenu iskustava Slovačka doprinese uspješnom nastavku pregovaračkog procesa naše države,  naročito u poglavljima 23 i 24, koji su od ključne važnosti za dalji napredak naše države na evropskom putu. 

Portal Analitika