Košarka

PAJOVIĆ: Na ovakav način se ne nosi dres Budućnosti!

Koliko godina sam u već Budućnosti, ovako nikad nijesmo gubili. Sramota je način na koji smo odigrali, bez obzira što su oni evroligaška ekipa, bez obzira što igraju jednu od najboljih odbrana u Evropi, bez obzira što su došli maksimalno skoncentrisani i što su prethodni meč sa Fenerbahčeom iskoristili da se što bolje pripreme za meč protiv Budućnosti, mi smo ono što se crnogorski kaže, bez „zrna baruta“ prepustli dva boda Zvijezdi i ovo je za debelu analizu svakog igrača. Na ovakav način se ne nosi dres Budućnosti i ne bori za njega, prokomentarisao je za Portal Analitika sinoćnji debakl Budućnost Volija u derbiju kola protiv Crvene zvijezde, vidno izrevoltirani sportski direktor „plavih“, Gavrilo Pajović.
PAJOVIĆ: Na ovakav način se ne nosi dres Budućnosti!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On napominje da su sve izrečene kritike na mjestu, jer igrači juče nijesu bili na potrebnom nivou.

- Kažem, može da se desi slaba šuterska noć, kao što je bila - 39 odsto za dva poena, 21 odsto za tri poena - ali igračima niko ne smije oduzeti veliku borbu i želju za pobjedom. Na kraju krajeva, to i podgorička publika prepoznaje, kao što je prepoznala neke moje generacije kada smo igrali, kada smo krvavih koljena završavali utakmice. Ovi igrači Budućnosti nijesu na tom nivou i naravno da su onda kritike na mjestu - ocijenio je Pajović.

Sportski direktor „plavih“ je napomenuo da je kod igrača izostala borbenost, koja je godinama krasila igru podgoričkog kluba.

- Moraće se razmatrati o nekim ozbiljnijim stvarima nego što smo do sada razmatrali. Sigurno da su nam povrede bile veliki problem, ali izašli smo iz povreda, nijesmo se svi pronašli onako kako treba da se pronađemo u igri Budućnosti. Može da zakaže šut, da zakaže skok, da se dese greške, ali borbenost, nešto što je godinama krasilo KK Budućnost, toga nema na par utakmica i to je nešto što zabrinjava. Tako da se po tom pitanju mora rješavati dosta stvari i raspored je nezgodan - slijede Bajern, Cedevita, Zadar, pa Mega pred kraj godine - sve se to treba rješavati, a nemamo mnogo prostora, ni vremena - kazao je Pajović i dodao:

- Takođe, tu je i reakcija Šona Džejmsa koja je do sada nezabilježena kod nas, što je van svakog komentara. Ono nikad u Podgorici nije viđeno, a nijesam ni primijetio ni na drugim presovima poslije košarkaške utakmice da igrač nema komentar. Ako je u pitanju revanšizam prema treneru, to je veoma lako riješiti, ako je prema nečemu drugom, onda je i to lako riješiti - u nekom razgovoru svakom igraču objasniti što se, kako, i od koga očekuje.

Pajović je naveo da prema onome što je pokazao u meču sa Zvijezdom, novi centar „plavih“ Oven Klasen može biti pravo pojačanje.

- Oven Klasen je debitovao nakon odrađenog jednog i po treninga i pokazao želju, htijenje i borbenost. Morali smo nekoga dovesti. Veliki je problem i sa Savovićem, pozicija „četiri“ je jako bitna za našu ekipu, nijesmo je imali ni proti Karpoša, ni protiv MZT-a i to su bili porazi . Moraćemo da osvježimo ekipu. On je na ovoj utakmici pokazao da može biti pojačanje. Energetski je bio jedan od najboljih igrača Budućnosti, nećemo o nekim drugim taktičkim zamislima, ali energija je bila na jednom nivou na kom treba da bude kod svakog igrača Budućnosti. Bila je još kod pojedinih, ali to nije dovoljno, ne samo da se pobijedi Zvijezda, nego nije dovoljno da se pobijedi jedan Karpoš Sokoli, ili jedan MZT. To je problem - podvukao je Pajović.

On je komentarišući Gordićevu rolu od nula poena kazao da psihološki još nije spreman i da je osjećao pritisak s tribina.

- Gordić je imao ozbiljnu povredu, naporno ljeto sa reprezentacijom i to je dosta uticalo na igru. Polako se vraća. Ima i želju i volju. Dobro trenira, svaki individualni trening koristi da ostane što duže. Ne ide ga trenutno, psihološki još nije spreman. Osjećao je pritisak s tribina. Podgoricu osjeća kao svoj teren i to je nešto što je, po meni, dobro. On je svjestan da igra ispod svog nivoa - ocijenio je Pajović i dodao da sad polako na površinu isplivavaju stvari koje su trenutno slaba karika kluba:

- Imali smo odličan period na početku ABA lige, izvrstan šut za tri poena koji nam je dosta pomogao da dobijemo dvije, tri bitne utakmice na strani, ali su sad polako isplivale stvari koje smo pratili i gledali i za koje smo mislili da će biti puno bolje, ali evo za sada to ne ide kako treba. Ali, ako ne dajete 120 odsto svojih mogućnosti na svakom treningu, ne može ni utakmica biti bolja. To je problem Budućnosti i naravno dres igrača mora poslije 40 minuta utakmice da bude natopljen znojem. Potpuno razumijem onakvu reakciju navijača koji nijesu navikli na ovakvu Budućnost - bez borbe. Nadamo se da će biti bolje.

Ana Popović

Portal Analitika