Društvo

U subotu Prajd: I dalje je neizvjesno da li će Zenka prisustvovati

Četvrta Parada ponosa održaće se u subotu, 17.decembra , u Podgorici. Njena tema je “Podrška i porodična vrijednost”.
U subotu Prajd: I dalje je neizvjesno da li će Zenka prisustvovati
Portal AnalitikaIzvor

“Velika većina homoseksualnih osoba i dalje mora da živi skriveno. Za veliki broj nas, podrška izostaje i tamo gdje je ona najpotrebnija, od porodice. Upravo zbog tog razloga, ovo je tema. Mi očekujemo podršku porodica, očekujemo prihvatanje i razumjevanje”, kazao je izvršni direktor NVO Kvir Montenegro Danijel Kalezić.

Iako je većina partija najavila da će imati predstavnika na Paradi ponosa, iz organizacionog tima parade govore da nemaju još uvijek podatke o tome ko će sve prisustvovati. Oni dodaju da su pozvali ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeta Zenku da učestvuje na Povorci, ali je i dalje neizvjesno da li će on to prihvatiti.

“Ministar za ljudska i manjinska prava bi trebao da bude na čelu povorke i da se najdirektnije zalaže za ljudska prava ne samo homoseksualnih osoba, već svih ugroženih. Mi tu situaciju nemamo ni na četvrtom prajdu i mi smo suočeni sa tim da noć prije saznamo da li će neko doći ili neće doći. Ministar i dalje ima dovoljno vremena da da podršku”, rekao je Kalezić.

Danas počinje Nedjelja ponosa LGBT osoba, tako da narednih dana i na sami dan Prajda imaće više različitih sadržaja, poput žurki, fudbalskog turnira, diskusija o bezbjednosti zajednice, prihvatanju, ali i razumijevanju članova društva.

Oni u okviru Nedjelje ponosa, organizuju i radionice, na kojima će se bliže objasniti seksualni odnosi između dvije i više žena, ali i između dva muškarca.

“U subotu se nakon povorke organizuju igraonice za djecu, izložba, ali i koncert, na kojem će nastupati podgorički bend Jents i DJ Staša Batrica”, najavili su oni.

I.D.

Portal Analitika