AMSCG: Niske temperature i mokri putevi na sjeveru

U južnom dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim, a na sjeveru po mjestimično mokrim putevima. Savjetuje se oprezna vožnja zbog niskih temperatura na sjeveru države.
AMSCG: Niske temperature i mokri putevi na sjeveru
Portal AnalitikaIzvor

Upotreba zimske opreme je do 31. marta obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Podgorica - Kolašin u mjestu Mioska, zbog radova na zaštiti kosine, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje - Budva, na dionici Brajići - Lapčići, zbog rekonstrukcije puta, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na istom putu, na dionici Ugnji - treća traka Obzovica, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog minerskih radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Saobraćaj će, zbog miniranja na stopi mosta Moračica auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, biti obustavljan ne duže od 30 minuta u terminu od osam do deset i od 12 do 14 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3, dionica Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 Risan - Perast, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-12 dionica Petrovići - Vraćenovići - Deleuša zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje - Plužine, zbog istražnih radova u tunelima, od osam do 17 sati, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Isti režim saobraćaja važi i na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani, od sedam do 20 sati zbog geotehničkih radova.

(Mina)

Portal Analitika