Društvo

Kalezić: Još ne znamo dolazi li Zenka

Pripreme za paradu ponosa koja će biti održana u subotu teku po planu, kazao je za portal Antena M izvršni direktor NVO Kvir Montenegro Danijel Kalezić.
Kalezić: Još ne znamo dolazi li Zenka
Portal AnalitikaIzvor

„Privodimo kraju sve stvari koje se tiču organizacije tog događaja. Danas počinje Nedjelja ponosa LGBT osoba, tako da narednih dana i na sami dan Prajda imaćemo više različitih sadržaja. Prilično smo zadovoljni programom, kao i brojem LGBT osoba koje su se ove godine uključile u organizaciju. Četvrti Montenegro Prajd je jedan iskorak u odnosu na ranije“, kaže Kalezić.

Kalezić ističe da su zadovoljni i brojem političkih partija koje su delegirale svoje predstavnike za Paradu ponosa.

„To je dobra vijest, očekujemo da će sve partije imati predstavnike. Još nemamo informaciju da li ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka dolazi na prajd ili ne, ali stav Organizacionog odbora je da on treba da dođe i govori na skupu, jer su LGBTIQ osobe u Crnoj Gori i dalje diskriminisane. I pored pomaka koji su napravljeni, veliki dio te zajednice i dalje živi u konstantnom strahu“, kaže Kalezić.

Četvrta Povorka ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Prajd“ biće održana 17. decembra u Podgorici. “Podrška – Porodična vrijednost” biće njen slogan.

Portal Analitika