Crna hronika

Šmanju i Bulatoviću pritvor do 30 dana

Vladimiru Šmanju (34), nastanjenom u Banjaluci, i srpskom državljaninu Miljanu Bulatoviću (36), iz Niša, sinoć je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su pomogli u organizaciji likvidacije Đorđa Borete 7. decembra u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima.
Šmanju i Bulatoviću pritvor do 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

U obračunu slučajno je stradao i doktor Dragan Zečević, a ranjen je i vlasnik lokala Ivo Stanišić. Oni se terete da su počinili krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

Prema saznanjima Pobjede, osumnjičeni za dvostruko ubistvo i ranjavanje vlasnika lokala pred istražiteljima su se branili ćutanjem.

Međutim, kod tužioca, za razliku od Bulatovića, Šmanj je iznio odbranu. Istražitelji sumnjaju da su motiv ubistva neraščišćeni poslovi s drogom koja je krijumčarena van granica Crne Gore.

Istrazi ubistva Borete pomogli su snimci sa nadzornih kamera, koji su istražitelje doveli do Šmanja i Bulatovića. Za sada je utvrđeno da su osumnjičeni već duže vrijeme pratili Boretu i planirali njegovo ubistvo. Imali su stambeni objekat, u čijem su garažnom prostoru napravili specijalni bunker i skrivali predmete korišćene u krivičnim djelima.

Na osnovu tragova inspektori su otkrili da su Bulatović i Šmanj bili uključeni u pripremanje, pomaganje i prikrivanje dokaza nakon ubistva. Boreta i Zečević ubijeni su na terasi lokala ,,Trofej“.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika