Društvo

FESTIVAL U VIRPAZARU: Najbolje vino Aleksandra Vukmanovića

Drugi dana jubilarnog 20. Festivala vina i ukljeve dodijeljene su nagrade za najbolja vina u tri kategorije – crveno, bijelo i roze, kao i titula šampiona festivala.
FESTIVAL U VIRPAZARU: Najbolje vino Aleksandra Vukmanovića
Portal AnalitikaIzvor

Zlatnu medalju i titulu šampiona 20. Festivala vina i ukljeve u Virpazaru osvojio je Aleksandar Vukmanović iz sela Utrga.

"Ove godine sam odskočio sa crnim vinom u odnosu na ostale što mi posebno laska, jer svaki vinar želi da dobije potvrdu za svoj trud. Od kada učestvujem, ovdje sam među boljim vinarima i uvijek uzimam dosta dobre nagrade. Tajna dobrog vina je dosta rada da bi se to grožđe napravilo što bolje za preradu, a kasnije mora da se radi u podrumu, gdje treba da se dovede do savršenstva", objasnio je Vukmanović, prenosi portal Bar Info.

U kategoriji crvenih vina dodijeljeno je 19 nagrada, od kojih je pet zlatnih, a 14 srebrnih. Zlatne medalje osvojili su Zoran Pajović iz Seoca, Savo Stjepović iz Ljajkovića, Filip Vukićević iz Beri i Marko i Milorad Đurašić iz Zabesa. Srebrne medalje pripale su Draganu Kojičiću iz Sotonića, Saši Bojanoviću iz Beri, Tomislavu Ukšanoviću iz Boljevića, Filipu Vukićeviću iz Beri, Milošu Rajkoviću iz Bukovika, Branislavu Plamencu iz Boljevića, Mladenu Aligrudiću iz Balabana. Po dvije srebrne nagrade osvojili su Žarko Mašanović iz Orahova i Radovan Ljutica iz Ovtočića, dok je Nenad Leković iz Godinja dobio tri.

U kategoriji bijelih vina, zlatne medalje pripale su Zoranu Pajoviću, Milošu Rajkoviću i Filipu Vukićeviću, koji je ujedno osvojio zlatnu medalju i u kategoriji rozea.

Nagrade za najbolje vino u sve tri kategorije osvojio je Filip Vukićević iz Beri, koji na ovom Festivalu učestvuje od 2002. godine.

U Mjesnoj zajendici Crmnica imaju razlog da budu zadovoljni ovogodišnjim izdanjem festivala, jer je posjećenost bila rekordna.

"Prije svega nas je poslužilo dobro vrijeme, jer to je ono čega se svake godine plašimo. Ove je godine veliki broj izlagača i jako kvalitetno vino. Velika je posjećenost, kako prvog, tako i drugog dana, zaista ne pamtim da je ikada više bilo gostiju", zadovoljno je kazala potpredsjednica MZ Crmnica Bojana Dabović.

Posjetioci su uživali u degustiranju najboljih vina, ali i u zabavnom programu, u okviru kojeg su nastupili FA "Rumija", KUD "Sveti Jovan Vladimir", Jadranka Barjaktarović, guslari i barske rok grupe "Akademia" i "Katapult".

Organizatori dvodnevne manifestacije su MZ Crmnica, Udruženja vinogradara i vinara Crmnice i nevladina organizacija Dani Skadarskog jezera, a pokrovitelji su Opština Bar i lokalna turistička organizacija.

rtcg.me

Portal Analitika