Politika

Darmanović: Ratifikacija pitanje vremena

U američkom Senatu postoji ogromna podrška za ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, kazao je crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, navodeći da je samo pitanje vremena kada će se to desiti.
Darmanović: Ratifikacija pitanje vremena
Portal AnalitikaIzvor

Američki Senat, na sjednici na kojoj je usvojena budžetska rezolucija o finansiranju vlade do kraja aprila, nije ratifikovao Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi, a u januaru će ponovo biti pokrenuta inicijativa da se senatori izjasne o tom dokumentu.

“Pošto je u pitanju bila ubrzana procedura, uslov te procedure je bio da niko ne podnese prigovor. A od sto senatora je za očekivati da neko bar podnese prigovor, tako da se to i desilo i sada će ići na redovnu proceduru", rekao je Darmanović gostuijući u Dnevniku TVCG.

Kako je kazao, postoji ogromna podrška u američkom Senatu za ratifikaciju Protokola. “Samo je pitanje vremena kad će se to desiti".

Upitan da li smatra da je postojao uticaj Rusije na tu odluku, Darmanović je naveo da teško može da povjeruje da je ijedna druga zemlja može da ima uticaj na odluke Senata. “Tako da to ne treba povezivati”.

rtcg.me

Portal Analitika