Ostalo

Zlato za mlađe seniore u borbama

Muški tim u borbama u konkurenciji mlađih seniora osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom karate prvenstvu u Sarajevu.
Zlato za mlađe seniore u borbama
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski tim u prvom kolu pobijedio je Rumuniju 3:0, dok je u polufinalu slavio protiv Turske 3:0.

Finalni duel protiv Slovenije završen je neriješeno 2:2, ali je novog prvaka Balkana odlučio veći broj poena crnogorskih karatista.

Junak trijumfa bio je Mario Hodžić, koji je u posljednoj borbi uspio da pobijedi i nadoknadi zaostatak u poenima.

Pobjedu je upisao i Nenad Dulović, dok je bez pobjednika završena borba Lazara Kukuličića.

Poraženi su Vuk Popović i Nikola Malović.

Selektor u borbama, u konkurenciji mlađih seniora, Slavenko Bajić, kazao je da su crnogorski karatisti napravili podvig.

"To je kruna dobrog nastupa tima. Pobijedili smo velikog favorita, Tursku i u finalu nezgodnu Sloveniju, koja je eliminisala Hrvatsku. Presudile su taktičke nijanse i veliko srce Hodžića, koji je morao da stigne razliku od tri poena. Pobijedio je 8:0, iako je bio mnogo lakši od rivala", kazao je Bajić.

Bronzane medalje osvojili su danas muški juniorski tim u borbama i ženski kadetsko-juniorski tim u katama.

Uspješan nastup imali su kadeti i juniorke u borbama, ali su izgubili mečeve za medalju, kao i muški kadetsko-juniorski tim u katama.

Porazom u meču za treće mjesto juče je nastup završio i ženski kadetski tim u borbama.

Juniorski tim u borbama u meču za bronzanu medalju pobijedio je Sloveniju 3:2.

Ekipa, u sastavu Predrag Smolović, Aleksa Šuškavčević, Branko Skrobanović, Miloš Adžić, Božidar Kovačević i Adnan Kući, pobijedila je na startu Hrvatsku 3:0, dok je u meču za finale izgubila od Srbije 3:1.

"Juniori su osvajanjem medalje napravili iznenađenje. Nastupila je nova podmlađena ekipa. U polufinalu nam je falilo malo sreće, odlučio je poen. Pokazali su da mogu da se nose sa svima i da se od nih može očekivati puno", kazao je selektor muškog juniorskog tima Slobodan Vlahović.

Ženski kadetsko-juniorski tim u katama, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, u meču za medalju pobijedio je Bosnu i Hercegovinu 5:0.

Prethodno su crnogorske karatisktkinje poražene od Srbije 5:0.

"Naše djevojke su danas bile najbolje i trebale su da osvoje zlatnu medalju. To su vidjeli svi, osim onih koji su to morali. Jednostavno ne možemo da se borimo protiv pritiska i sudijskog lobija", kazala je selektor kadetsko-juniorskog tima u katama, Nela Tatar.

Crnogorska karate reprezentacija nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa osam medalja.

Srebrne medalje juče su u borbaama osvojili kadet Balša Miličković (do 57) i mlađi senior Nikola Malović (do 75), dok su bronzani bili junior Predrag Smolović (preko 76) i mlađi senior Mario Hodžić (do 67). 

Srebrno odličje u petak je pripalo kadetkinji Ivani Bujković u katama. 

Portal Analitika