Svijet

Istanbul: U eksplozijama 38 poginulih, 155 ranjenih

Broj ubijenih u dvostrukom bombaškom napadu ispred stadiona u Istanbulu porastao je na 38, saopštio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, navodeći da se vjeruje da su za napad odgovorni kurdski ekstremisti.
Istanbul: U eksplozijama 38 poginulih, 155 ranjenih
Portal AnalitikaIzvor

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je među ubijenima 30 olicajaca, sedam civila, dok je jedna osoba neidentifikovana.

Na istoj konferenciji za medije, turski ministar zdravlja Redžep Akdag rekao je da je ukupno 155 osoba prebačeno u bolnicu, od kojih se 14 nalazi na intenzivnoj njezi, prenosi Rojters.

Sojlu je ranije kazao da je desetoro osumnjičenih već uhapšeno.

Dvije eksplozije odjeknule su dva sata posle okončanja utakmice između Beškitaša i Bursaspora, koji je objavio da niko od njihovih navijača nije povrijeđen. U to vrijeme, navijači su se već razišli.

Potpredsjednik turske vlade Numan Kurtulmuš rekao je da iza napada možda stoji Kurdistanska radnička partija (PKK), koju su turske vlasti zabranile.

On je, u izjavi koju je prenijela televizija Si-en-en Turk, rekao da postoje nagovještaji da je za napad odgovorna PKK i da je to očigledno planiran napad.

Potpredsjednik turske vlade je kazao i da bi zemlje koje upućuju poruke osude bombaškog napada takođe trebalo da pokažu solidarnost sa Turskom u borbi protiv terorizma.

Turska je danas objavila jednodnevnu žalost, a premijer Turske Binali Jildirim naredio je da se zastave spuste na pola koplja.

Portal Analitika