Košarka

Zuros: Moramo biti svi kao jedan, samo će tako Zvezda pasti

Oslabljena Budućnost Voli, ranjena porazima, u turbulentnom periodu i nakon skorog dovođenja novog trenera, večeras (19 h) može pobijediti šampiona ABA lige Crvenu zvezdu.
Zuros: Moramo biti svi kao jedan, samo će tako Zvezda pasti
Portal AnalitikaIzvor

To je poruka trenera ,,plavih“ Ilijasa Zurosa. Grčki stručnjak ne traži čudo, samo se poziva na tradiciju. A ona kaže da je i u težim situacijama, protiv moćnije Zvezde, podgorički tim uspijevao da savlada velikog rivala. A recept se zna...

- Moramo biti svi kao jedan. Svjesni problema, ali i važnosti trenutka, pred veliki derbi. Svi – igrači, mi na klupi, ali i navijači u punoj dvorani prvi put ove sezone. Jedino tako Zvezda će pasti u ,,Morači“. Jedva čekamo derbi, momci u timu su shvatili u kakvoj smo situaciji i dišu kao jedan. Vjerujemo u naše šanse – rekao je Zuros.

Ukupno, do sada su Budućnost Voli i Crvena zvezda odigrali 24 meča u ABA ligi, Beograđani imaju dva trijumfa više – 13:11. Ipak, u Podgorici, doma- ćin je neprikosnoven, sa ubjedljivim skorom 10:2. Upravo je prije dvije sezone, pod vođstvom Dejana Radonjića, Zvezda uspjela da prekine decenijsku sušu bez trijumfa u našem glavnom gradu.

Portal Analitika