Fudbal

Mesi i Suarez za trijumf u Pamploni

Katalonci su dobro morali da se pomuče kako bi odnijeli bodove iz Pamplone, strijelci su bili Luis Suarez i Lionel Mesi, kojima je golove pakovao neumorni Đordi Alba.Osasuna - Barselona 0:3 (0:0).
Mesi i Suarez za trijumf u Pamploni
Portal AnalitikaIzvor

Imperativ pobjede je dodatno zakomplikovao posao ekipi Luisa Enrikea. Dodatno otrežnjenje gosti su doživjeli u 49. minutu kada je Serhio Leon uzdrmao prečku Ter Štegenovog gola, ali je ubrzo došlo sve na svoje mjesto.

Sve je u 59. minutu krenulo od Mesija, uslijedio je prepoznatljiv pas na lijevi bok, a onda dodavanje na tacnu Luisu Suarezu. Koliko je tada pao kamen srca svima na gostujućoj klupi vidjelo se po Enrikeovoj reakciji. Sve je bilo gotovo 13 minuta kasnije, samo što je sve krenulo od Turana, a završilo se sa Mesijem.

Utisak o igri Barselone je tada bio znatno bolji, ali ne bi bio pravi da nije bilo majstorije Lionela Mesija u nadoknadi vremena. Argentinac se u nekoliko kvadratnih metara poigrao sa pet-šest igrača igrača Osasune, sačekao Nauzeta Pereza da poklekne, a onda poslao loptu u domaću mrežu.

Portal Analitika