Crna hronika

Bijelo Polje: U vozilu na putu za Srbiju pronađeno 40 kilograma skanka

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Sjever, SGB Bijelo Polje, danas su tokom noći u vozilu podgoričkih registarskih oznaka, nakon pokušaja zaustavljanja i potjere, otkrili oko 40 kilograma skanka. Lice koje je prevozilo drogu, Z.R. (36) iz Podgorice, je lišeno slobode.
Bijelo Polje: U vozilu na putu za Srbiju pronađeno 40 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, danas, 10.12.2016. godine oko 01,30 časova, postupajući po operativnim saznanjima službenici SGB Bijelo Polje angažovani na poslovima nadzora državne granice su na putnom pravcu Bijelo Polje – Bjelice, u mjestu Bjelice – Opština Bijelo Polje, na oko 300 metara od granične linije sa Republikom Srbijom, pokušali da zaustave i kontrolišu putničko motorno vozilo marke „Fiat Punto“, podgoričkih registarskih oznaka, koje se kretalo u pravcu Srbije.

Vozač vozila se, nakon što je uočio policijsko vozilo, okrenuo na putu i velikom brzinom se uputio u pravcu Bijelog Polja. Policijski službenici su krenuli u potjeru za njim. Tokom potjere vozač je usljed velike brzine na lošem makadamskom putu probio karter i prednji desni pneumatik čime je oštetio vozilo, a potom je pokušao da pobjegne sa lica mjesta ali su ga policijski službenici sustigli.

photo-2

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su o svemu obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Z.R. je lišen slobode. Pregledom vozila u prtljažniku su pronađene dvije platnene putničke torbe crne boje sa većim brojem pakovanja oblijepljenim crnom folijom. Po nalogu državnog tužioca iz VDT iz Bijelog Polja izvršen je pretres vozila i u torbama je pronađeno 14 pakovanja sa sadržajem tamnozelene biljne materije za koju se osnovnim analizama utvrdilo da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, ukupne težine oko 40 kg.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Z.R. skank nabavio radi krijumčarenja u Srbiju.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su lice priveli nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika