Društvo

CETINJE: Dodijeljene godišnje nagrade za filantropiju "Iskra"

Tradicionalna dodjela godišnjih nagrada za filantropiju „Iskra“, upriličena je danas na Cetinju, a tom prilikom prisutne je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović.
CETINJE: Dodijeljene godišnje nagrade za filantropiju "Iskra"
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnji dobitnici specijalnih priznanja su Erste banka i Hipotakarna banka za korporativnu filantropiju, RTCG za kampanju „Lijepa si - moja kosa, tvoja snaga“ i Agencija „Fabrika ideja“ za serijal „Dnevnica“ za medijski doprinos, Kulturno-informativni centar „Budo Tomović“ za doprinos opštem dobru, Ljiljana Burzan Nikolić i Davor Dragojević za građanski doprinos opštem dobru i Zorica Drakulović Vidaković za humanost i solidarnost.

Dobitnici nagrada posthumno su i Milivoje i Ana Zloković za životno djelo, Zavičajni klub „Bihor“ iz Luksemburga za doprinos dijaspori i Daniel Vincek za individualni doprinos.

Događaj je organizovan u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“, u organizaciji Fonda za aktivno građanstvo.

Gradonačelnik Bogdanović vjeruje je kako danas, upravo kroz ovakve manifestacije, „dodatno sazrijela svijest o tome koliko je važno davati“.

- Davati i pomagati. Stoga, siguran sam da iz godine u godinu izbor dobitnika nagrade „Iskra“ postaje sve kompleksniji, a konkurencija sve brojnija, što me izrazito raduje. Uvažavajući sve navedeno, ovu ću priliku iskoristiti kako bih naglasio da je i naša gradska uprava u proteklih 12 mjeseci nastojala da i sama, slijedeći vaše primjere, bude primjer. Otuda je Prijestonica Cetinje i ove godine stala iza niz humanitarnih akcija, podržavajući mnoge plemenite inicijative, a sa takvim radom nastavićemo i ubuduće - naveo je on.

Uz gradonačelnika Bogdanovića, prisutne je pozdravila i Anica Maja Boljević iz Fonda za aktivno građanstvo, te Miguel Magro Gomez ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Fondacija za aktivno građanstvo dodjeljuje nagrade „Iskra“ od 2009. godine, u saradnji sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i fondacija „Ćano Koprivica“, „Braća Rokfeler“ i „Čarls Stjuart Mot“.

Izvor: Prijestonica Cetinje

Portal Analitika