Rukomet

Adžić: Nemam šta da zamjerim curama, fenomenalno iskustvo za njih

Nove mlade generacije crnogorskih rukometašica nijesu uspjele da ponove odlična izdanja iz prva dva kola i u direktnom okršaju sa Mađarskom izbore drugu fazu Evropskog prvenstva. Selektor Dragan Adžić ponosan na djevojke kojima će takmičenje u Švedskoj biti veliko iskustvo.
Adžić: Nemam šta da zamjerim curama, fenomenalno iskustvo za njih
Portal AnalitikaIzvor

''U pripremi meča sam se trudio da rasteretim igračice, da izbace svaki grč jer bi to samo moglo ići u korist Mađarske, kao značajno iskusnije reprezentacije i to se desilo. To se mnogo više osjeti u fazi napada nego odbrane, jer se u odbrani to pokrije nekom borbenošću. Ali, svaka nova generacija mora da prođe kroz te neke dječije bolesti. Žao mi je što se to nije desilo u prvom kolu, pa da to prebrodimo na vrijeme. Žao mi je što nijesmo prošli u drugi krug jer sam planirao da pružim šansu i Ivani Božović, Ivoni Pavićević i Bobani Klikovac, da prođemo zajedno neke stvari protiv najjačih reprezentacija'', kazao je Adžić i dodao...

''Nemam šta da zamjerim djevojkama, jedno fenomenalno iskustvo za njih. Vjerujem da ći iz ovoga izvući pravu pouku za dalje. Ali, biće dosta stvari za analizu. Pretpostavili smo da će na desnom krilu biti dosta grča i nesigurnosti, jer su im prve utakmice u seniorskoj karijeri. Ne tražimo alibi, ali ovako mlada generacija, još bez Milene Raičević, je nešto nevjerovatno. Ona je htjela danas da pomogne, rizikovala je, ali srećom smo sačuvali sve igračice, ali bez prave Milene bilo je teško očekivati da ova generacija može da se nosi sa velesilom kakva je Mađarska'', zaključio je Adžić.

Portal Analitika