Društvo

STANKOVIĆ: Naše djelovanje ne zavisi od očekivanja, već od zakona

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je za Radio Crne Gore da su rezultati Tužilaštva u borbi protiv korupcije nesporni i da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ostaje prioritet.
STANKOVIĆ: Naše djelovanje ne zavisi od očekivanja, već od zakona
Portal AnalitikaIzvor

- Smatram da su pomaci državnog tužilaštva kada je pitanju gonjenje počinilaca krivičnih djela i te kako vidljivi u pretnodnom periodu. Rezultate koje tužilaštvo ostvaruje javnost može da komentariše na ovaj ili onaj način, ali niko ne može da ospori da je pomak napravljen. Bezrezervna borba protiv svih vidova kriminala i korupcije, posebno protiv korpucije na visokom nivou, biće jedan od naših glavnih zadataka i u narednom periodu. Državno tužilaštvo dobro zna koje su njegove zakonske obaveze i nastaviće da ih ispunjava. To što bi dio javnosti bio zadovoljan samo ukoliko bi državno tužilaštvo donosilo odluke samo po njihovoj mjeri, ne želim ni da komentarišem. Naše djelovanje ne zavisi ni od čijih očekivanja, već iskuljučivo od zakonskih propisa. Tako je bilo, tako će i biti - istakao je Stanković.

Podsjećamo, pravni savjetnik MANS-a, Veselin Radulović kazao je na današnjoj konferenciji za novinare te nevladine organizacije da je pitanje krivičnog gonjenja političke korupcije dato Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je „izigralo zakon“.

- Sva rješenja kojima su odbačene prijave koja smo mi dobili date su u rad osnovnim državnim tužiocima a ne specijalnim. MANS je podnio 156 prijava a na 90 odsto slučajeva još nije odgovoreno - dodao je.

On je naveo i da ovakvo postupanje Tužilaštva šalje poruku da akteri korupcije mogu da budu spokojni kada je Tužilaštvo u pitanju i da ne treba da strahuju da će da budu procesuirani.

Portal Analitika