Rukomet

Ubjedljiv poraz od Mađarske, kraj za "lavice" na EP!

Crnogorske rukometašice nijesu uspjele da se plasiraju u Glavnu rundu Evropskog prvenstva u Švedskoj! Dva sjajna izdanja u prva dva kola ''lavice'' nijesu uspjele da ponove u najvažnijem meču sa Mađarskom, đe nam je odgovarao i poraz od tri gola, Gorbic i drugarice slavile su sa ubjedljivih 21:14 (11:6) čime su preuzele treću poziciju od naše selekcije i obezbijedile plasman u narednu fazu. Ostaje žal jer je nova mlada generacija crnogorskih rukometašica igrama protiv Danske i Češke zaslužila još tri meča na šampionatu Starog kontinenta.
Ubjedljiv poraz od Mađarske, kraj za "lavice" na EP!
Portal AnalitikaIzvor

Lukač je sa dva gola otvorila meč, a prvi gol za Crnu Goru postigla je Raičević sa sedam metara. Nakon deset minuta igre bilo je 3:2 za Mađarice, a na polovini dionice 6:4.

Igralo se jako u odbranama, a Majda je u 23. Minutu pogodila i smanjila na 7:6. ''Lavice'' su držale priljučak, sve do tajm-auta rivala, koji je serijom od 2:0 stigao do tri gola prednosti . Gorbic ubrzo pogađa za 10:6, što je natjeralo Dragana Adžića da zatraži tajm-aut. Do poluvremena još jedan gol ađarica za 11:6.

Jasna Tošković je pogodila na startu drugog poluvremena, Đurđina i Itana su smanjile na 11:9. Dobra odbrana ''lavica'' u prvih deset minuta, samo jedan primljeni gol, ali to nijesmo iskoristili u napadu da još više smanjimo minus, 12:9.

Na 15 minuta do kraja Mađarice ponovo imaju potrebnu prednost za prolaz od 14:10, a u 50. Minutu bilo je 17:11 za Mađarsku. Nije nam išlo u napadu, nijesmo imali rješenja da zatresemo mrežu rivalki, na kraju ubjedljiv trijumf Mađarske od 21:14.

Mađarsku su do pobjede vodile Anita Gorbic sa pet i Nadin Šetl sa četiri gola. U crnogorskoj selekciji po dva gola postigle su Ema Ramusović, Majda Mehmedović, Jelena Despetović i Itana Grbić.

statmnehun091216
Portal Analitika