Protokol

Brajović zahvalio Vitingu na saradnji parlamenata

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Podgorici Janom Vitingom, i zahvalio mu na kontinuiranoj podršci te zemlje u evroatlanskim integracijama Crne Gore, što je još jednom potvrđeno brzom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.
Brajović zahvalio Vitingu na saradnji parlamenata
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine, istaknuta je odlična parlamentarna saradnja te institucije sa oba doma britanskog parlamenta. Projekti koje je Skupština imala sa britanskim parlamentom, Vestminister fondacijom i ambasadom, pokazali su se kao efikasna pomoć u konkretnim projektima od velikog značaja za jačanje administrativnih kapaciteta, kao i nadzorne funkcije parlamenta.

- Značaj projekta „Parlamentarna budžetska kancelarija“ utoliko je veći što je jedan od zahtjeva Evropske komisije jačanje nadzorne uloge Skupštine Crne Gore nad budžetom. Naši poslanici i stručna služba imali su i kroz druge projekte priliku da stiču vještine u segmentu nadzora finansija, naglasio je predsjednik crnogorskog parlamenta - navodi se u saopštenju.

Sagovornici su podvukli značaj posjete komesara Johanesa Hana Crnoj Gori, posebno u dijelu ohrabrivanja parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije.

Portal Analitika