Crna hronika

Uhapšeni pomagači osumnjičenih za dvostruko ubistvo u Budvi

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva uhapsili su danas V.Š. i M.B. zbog sumnje da su izvršiocu teškog ubistva unaprijed obećali i pružili pomoć u dvostrukom ubistvu koje se prije dva dana odigralo u Budvi, saopšteno je Portalu Analitika.
Uhapšeni pomagači osumnjičenih za dvostruko ubistvo u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Oni ističu kako su službenici CB Budva, u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije i koordinaciji i po nalogu nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, ostvarili značajan napredak u rasvjetljavanju teškog ubistva počinjenog prekjuče u Budvi i identifikovali i lišili slobode dva lica.

Uhapšeni su V.Š. (34) državljanin Bosne i Hercegovine rođen u Jajcu, a nastanjen u Banja Luci, i M.B. (36) državljanin Republike Srbije, iz Niša zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

- Policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da su V.Š. i M.B. izvršiocu teškog ubistva unaprijed obećali pomoć i pružili mu pomoć u izvršenju krivičnog djela. Osim identifikovanja ova dva lica, policijski službenici su, postupajući na osnovu konkretnih podataka do kojih su došli, izvršili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela, a koji će se nakon sprovedenih forenzičkih vještačenja i analiza koristiti za potrebe krivičnog postupka. Pronađeni predmeti i tragovi bi, prema podacima kojima u ovom momentu raspolažemo, mogli biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških krivičnih djela počinjenih na našoj teritoriji. Osumnjičeni V.Š. i M.B. će u zakonskom roku biti sprovedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo - saopštili su iz MUP-a.

Podsjećamo, 7. decembra u lokalu „Trofej“ u Bečićima oko 11 časova, ubijeni su Đorđe Boreta (32) i Dragan Zečević (69), dok je Ivo Stanišić ranjen.

Ubistva i ranjavanje su izvršila za sada nepoznata lica, koja su pucala sa motora. Prema izjavama očevidaca očevidaca, dvije maskirane osobe prošle su na motoru pored kafića, da bi zatim jedna od njih zapucala iz „kalašnjikova“. Očevici tvrde da je napadač pucao nasumično i da su ljudi u kafiću padali na pod kako bi izbjegli kišu metaka.

Portal Analitika