Društvo

DZZŽ: Novi slučajevi trovanja pasa u Rafailovićima, Podgorici i Bijelom Polju

Društvo za zaštitu životinja „Prijatelji životinja - Podgorica“ danas su se ponovo obratili javnosti, i to povodom novih tragičnih slučajeva masovnog trovanja pasa u Rafailovićima, Podgorici i Bijelom Polju.
DZZŽ: Novi slučajevi trovanja pasa u Rafailovićima, Podgorici i Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno.

Danas je na Fejsbuk stranici „Podgorički vremeplov“ objavljeno da je u Rafailovićima potrovano na desetine pasa, kao i fotografije otrovanih pasa u Bijelom Polju i Podgorici. S obzirom na to da se radi o masovnom trovanju, apelujemo na sve nadležne opštinske i državne institucije da se konačno malo uključe i da se ovakvim slučajevima trovanja životinja stane na put.

Na žalost, nije ovo jedini slučaj masovnog trovanja i ubijanja životinja po crnogorskim gradovima, već se to ponavlja makar jednom nedjeljno, ali uvijek bez prave reakcije nadležnih službi. I ranijih godina se to dešavalo, naročito pred Novu godinu u gradovima gdje se organizuje novogodišnji doček, a nikada počinioci nisu bili otkriveni.

To nam daje za pravo da sumnjamo da su možda i pojedine opštinske strukture uključene u ovo i da zbog toga nikada niko ne otkriva i ne kažnjava počinioce. Pitamo se kada će to već jednom stati i da li se trovanjem rješava sve veći problem sa lutalicama? Ono što znamo jeste da su upravo opštinske i državne institucije krive za sve veći broj lutalica na ulicama, jer po pitanju rješavanja tog problema gotovo da ništa ne rade, a morali bi. 

0912zivotinje1
Portal Analitika