Muzika

Muzičari protiv Trampa: Niko ne želi da nastupi na inauguraciji!

Iako je pobijedio na predsjedničkim izborima u SAD, Donaldu Trampu očigledno manjkaju pristalice u muzičkom svijetu. Kako je inauguracija predviđena za 20. januar, čini se da se republikanci muče da osiguraju nastupe za taj dan.
Muzičari protiv Trampa: Niko ne želi da nastupi na inauguraciji!
Portal AnalitikaIzvor

To je potpuno obrnuta situacije od one kada je Barak Obama prvi put izabran – uspio je da obezbjedi Aretu Frenklin da donese glamur za taj veliki dan, a na drugoj inauguraciji je nastupila Bijonse.

Izgleda da Tramp nije toliko popularan kod slavnih muzičara.

Ljudi iz Trampovog tranzicionog tima su prije nekoliko dana rekli da će na inauguraciji nastupiti Elton Džon. Ipak, čini se da Eltona Džona o tome niko nije pitao.

Šta god da je Trampov tim mislio pod tom izjavom, nju su ubrzo demantovali predstavnici Eltona Džona. “Netačno. Neće nastupiti”, poručili su.

A čini se da se Trampovi muzički problemi nastavljaju.

Ranija poruka benda Motli kru da će svirati na inauguraciji bez obzira na to ko pobjedi je posljedica bizarne konfuzije.

Čak i Rolingstonsi su se isključili s liste kandidata, što mora da je uznemirilo Trampa za kojeg se tvrdi da je njihov obožavalac, a tokom pobjedničkog govora mogla se čuti i njihova „You Can’t Always Get What You Want“ (Ne možeš uvijek dobiti ono što želiš).

Možda je pjesma i napisana 1960-ih, u periodu ljubavi i droge, ali ju je koristio da pošalje poruku svima koji su glasali protiv njega indirektno poručivši Amerikancima da sad nemaju izbora i da im je on stigao.

Ubrzo je uslijedio i sarkastični tvit Mika Džegera: “Upravo sam gledao vijesti… možda će od mene tražiti da pjevam “Ne možeš uvek dobiti ono što želiš na inauguraciji. Ha!”.

Ovo nije prvi put da je Tramp pogrešno shvatio Rolingstonse. Prethodno je njihovu pjesmu koristio na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, što ih je navelo da postave sledeći tvit: “Rolingstonsi ne podržavaju Donalda Trampa. You Can’t Always Get What You Want je korišćena bez dozvole benda”.

I kao i da sve to nije dovoljno loše, na istoj konvenciji je iznervirao još nekoga. Tramp je iskoristio pjesmu Bitlsa “Here Comes the Sun” dok je ulazila njegova kćerka Ivanka.

To je odmah isprovociralo zastupnike prava Džordža Harisona koji su poručili: “Neovlašćeno korišćenje Here Comes the Sun je uvredljivo i protiv želje zastupnika prava Džordža Harisona”.

Nakon što su se predstavnici dva benda koji se smatraju najvećima u istoriji pobunili, u Trampovom timu se i dalje muče da dovedu neku od svjetskih zvijezda na inauguraciju. Zasad se i dalje ne zna ko će to biti.

Portal Analitika