Podgorica

Od ponedjeljka pojačane aktivnosti na suzbijanju vanpijačne prodaje

Na inicijativu Društva “ Tržnice i pijace“ d.o.o. Podgorica, koje već duže vremena pokušava da riješi problem vanpijačne prodaje oko Stočne pijace i drugih pijačnih objekata, gdje se vrši nelegalni promet robe, čime objektivno dolazi do porasta sive ekonomije i mogućnosti širenja zaraze, održan je satanak sa Veterinarskom upravom, Upravom policije, Komunalnom inspekcijom i Komunalnom policijom.
Od ponedjeljka pojačane aktivnosti na suzbijanju vanpijačne prodaje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je, između ostalog, zaključeno da Uprava policije obezbijedi pojačan nadzor i kontrolu nelegalnog  prevoza stoke na putnim pravcima koji vode prema Podgorici, odnosno  Stočnoj pijaci, a  posebno u pazarne dane tj. ponedjeljkom i četvrtkom.

Shodno zaključku pomenutih organa o jačanju, dosljednoj i efikasnoj primjeni pozitivnih zakonskih propisa, nadležne službe će već od ponedjeljka, 12.12.2016. godine, proštriti kontrolu i pojačati primjenu svih mjera na suzbijanju vanpijčne prodaje u cjelini, a posebno prometovanje stoke van pijačnog objekta.  

Ovim aktivnostima, pored sprječavanja sive  ekonomije, štiti se zdravlje životinja i sprječava zaraza drugih životinja od životinja koje nemaju dokaz o zdravstvenom statusu (uvjerenje o zdravstvenom stanju), a ujedno  štiti se zdravlje stanovništva od bolesti i zaraza.

Portal Analitika