Politika

MILIĆ: Nova vlada neće dugo izdržati

Lider Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić, poručio je da je nepristojno tražiti od te stranke da potpiše da u Kotoru neće u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.
MILIĆ: Nova vlada neće dugo izdržati
Portal AnalitikaIzvor

U intervjuu za "Dan" podsjeća da je zajedno sa liderima Demosa i Građanskog pokreta URA, Miodragom Lekićem i Žarkom Rakčevićem, još prošle godine potpisao dokument kojim se obavezuju da neće ulaziti u bilo kakve koalcije sa DPS-om. Ističe i da nema potrebe da poslije njega bilo ko iz SNP-a potpisuje sličan dokument.

On je rekao i da je za SNP neprihvatljiv poziv Duška Markovića dijelu opozicije za ulazak u izvršnu vlast i procjenjuje da nova Vlada neće dugo izdržati. Cilj opozicije su, kaže predsjednik SNP-a, novi parlamentarni izbori na kojima će doći do promjene vlasti.

"I Budva i Kotor moraju dobiti novu vlast. Vlast koja ne može biti opterećena bilo čime, uključujući i pokrenute postupke kod nadležnih državnih organa protiv pojedinaca koji su bili i ostali reprezenti vladajućih partija i u Budvi i u Kotoru. Personalizacija krivice, ali i politička odgovornost onih koji su obavljali vlast u Budvi i Kotoru neophodna je kako bi se, bez hipoteka prošlosti, obezbijedilo normalno funkcionisanje nove vlasti. S druge strane, nedostojno je komentarisati one koji danas nepristojno traže od SNP-a da potpiše da neće sarađivati sa DPS-om, ako sam kao predsjednik SNP-a još 26. aprila 2016. godine sa kolegama Miodragom Lekićem i Žarkom Rakčevićem to već potpisao", kaže Milić.

Dan

Portal Analitika