Košarka

Crnogorke danas dobijaju rivale na Eurobasketu

Naše košarkašice danas će saznati protivnike za prvu fazu Evropskog prvenstva, koje će se od 16. do 27. juna održati u Češkoj. Crna Gora, kao sedmoplasirana sa prethodnog šampionata, a kao jedna od šest najboljih drugoplasiranih selekcija u kvalifikacijama, današnji žrijeb (17.30 časova), koji će biti obavljen u Pragu, dočekaće iz drugog šešira.
Crnogorke danas dobijaju rivale na Eurobasketu
Portal AnalitikaIzvor

U bubnju će se naći imena 16 selekcija, jer su nakon kvalifikacija u kojima je učestvovalo čak 33 reprezentacije (koje su bile podijeljene u šest grupa sa po četiri i tri grupe sa po tri tima), plasman na završni turnir izborili pobjednici kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova, uz Češku, koja je kao domaćin obezbijedila direktan plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

U drugom šeširu pored Crne Gore su prošlogodišnji šampion Evrope - selekcija Srbije, zatim Bjelorusija, koja je na prethodnom prvenstvu osvojila četvrto mjesto, a u kvalifikacijama je imala učinak 2-2, te Ukrajina, koja je nakon katastrofalnog rezultata u Mađarskoj i Rumuniji, kada je osvojila posljednje mjesto, blistala u kvalifikacijama (6-0).

Naše košarkašice iz kruga najjačih očekuje jedna od selekcija iz prvog šešira - Francuska, Španija, Rusija ili Turska, dok bi svakako morali biti favoriti protiv selekcija iz trećeg i četvrtog šešira. U trećem su Grčka, Slovač- ka, Češka i Letonija, dok Italija, Mađarska, Belgija i Slovenija žrijeb očekuju iz posljednjeg šešira.

Interesantno je da su sve četiri selekcije iz posljednjeg šešira bile osvajači kvalifikacionih grupa, što najbolje potvrđuje da na prvenstvu neće biti lakih rivala. 

Portal Analitika