Region

ŠEŠELJ: Srpski ministri pomažu Đukanoviću u režiranju lažnog državnog udara

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je danas u Skupštini Srbije tamošnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića za "pomaganje Milu Đukanoviću u režiranju lažnog državnog udara koji mu je pomogao da se održi na vlasti".
ŠEŠELJ: Srpski ministri pomažu Đukanoviću u režiranju lažnog državnog udara
Portal AnalitikaIzvor

Šešelj je optužio BIA da prijeti ljudima iz Srbije, koji mogu da raskrinkaju čitav događaj, da moraju da ćute.

Šešelj je ukazao da je prošlo mjesec dana otkad je uhapšena grupa u Srba u Crnoj Gori pod lažnim optužbama za terorizam, da je troje optuženo za terorizam, a trinaest za krminalno udruživanje. Šešelj je precizirao da je BIA 19. oktobra uhapsila i saslušala izvjesnog Čarugu iz Novih Banovca i da mu je nakon puštanja zaprijetila da ne smije nikome da govori o događajima u Crnoj Gori.

– Sve što je Čaruga rekao njima rekao je i meni, istog dana ga pustili na slobodu uz prijetnju da ne smije davati izjavu medijima. Međutim, ja se ne bojim i evo šta je Čaruga ispričao BIA. Izvjesni Mirko Velimirović iz Zubinog Potoka dobio je novac da okuplja srpske patriote iz različitih organizacija da budu na protestu u Crnoj Gori. Niko nije imao oružje, ni pominjao Dikića i ovog Sinđelića, koji je kasnije odveden da bude svjedok saradnik. Oni su tamo otišli mirno, bez namjere za bilo kakvo nasilje. Velimirović ih je sve navukao – objasnio je Šešelj.

Šešelj je objasnio da nijesu svi uhapšeni koje je Velimirović odveo i da su se neki bez problema vratili, a da ih policija nije dirala. Šešelj tvrdi da se Dikić zatekao slučajno, jer je išao na Ostrog zbog teške bolesti.

– Umjesto da ministri spoljnih i unutrašnjih poslova i MUP-a učestvuju u raskrinkavanju ove prevare Mila Đukanovića, oni mu pomažu – kaže Šešelj i dodao da "Dačić i Stefanović zbog toga snose odgovornost za direktno učešće u onome što je upereno protiv Srbije i protiv Rusije".

Šešelj je rekao da dvojica Rusa koje režim Mila Đukanovića pominje da su učestvovali u navodnom državnom udaru vjerovatno ne postoje.

– U relevantnom vremenu dvojica Rusa pod tim imenom nijesu bili u Srbiji, sumnjam da oni i ne postoje. Čak i da u Rusiji postoje ljudi sa takvim imenima i tamo su se nalazili, to znači da oni i nijesu mogli da učestvuju u nikakvom državnom udaru i da je sve laž – kaže Šešelj.

Izvor: Oslobođenje

Portal Analitika