Košarka

Danilović jedini kandidat za predsjednika KSS

Doskorašnji predsjednik KK Partizan Predrag Danilović najvjerovatnije će naslijediti Dragana Đilasa na poziciji predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.
Danilović jedini kandidat za predsjednika KSS
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je jedini predao kandidaturu za predsjednika KSS prije isteka roka u četvrtak u podne, uz podršku 21 delegata KSS. Izbori za novog čelnika srpske košarke su 15. decembra, a s obzirom da je Danilović jedini kandidat, ostaje samo da KSS samo potvrdi njegovo imenovanje.

"Poslije razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam prijedlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsjednika KSS. Ovaj prijedlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner. Ukoliko dobijem povjerenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta", izjavio je Danilović.

Danilović je rođen 1970. u Sarajevu, gdje je počeo karijeru u omladinskoj školi KK Bosna, dok je profesionalac postao u Partizanu 1988. Bio je prvak Evrope sa crno-bijelima 1991, a potom i sa italijanskim Virtusom iz Bolonje 1998. 

Igrao je i u NBA za Majami i Dalas (12,8p, 2,4sk, 2as po meču), dok je sa reprezentacijom Jugoslavije četiri puta osvajao EP, a ima i srebro sa Olimpijskih igara 1996. u Atlanti. FIBA ga je proglasila za najboljeg igrača Evrope 1995. godine.

B92

Portal Analitika