Politika

DANILOVIĆ: Prekid bojkota parlamenta obesmišljava opoziciono djelovanje

Visoki funkcioner DEMOS-a Goran Danilović, ocijenio je da mu nije jasna najava SDP-a o povratku u parlament prilikom glasanja o članstvu u NATO.
DANILOVIĆ: Prekid bojkota parlamenta obesmišljava opoziciono djelovanje
Portal AnalitikaIzvor

“S punim pravom tražimo ponavljanje izbora. Brzo se možemo dogovoriti i koji je rok za njihovo održavanje. Vjerujem da možemo ispostaviti i zajedničke uslove jer makar ovim povodom ne može biti razlikovanja u opoziciji. Ne bude li rasvijetljen izborni dan, ne može biti jasna nikome, pa ni politički najpragmatičnijim i lukavim pojedincima, kako i zašto se pojedine opozicione partije vraćaju/pojavljuju u Skupštini da se izjasne oko članstva u NATO”, napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu, očigledno aludirajući na SDP.

“Ako bilo koji opozicionar može ući u Skupštinu da se izjasni tim povodom i na taj način da legitimitet ovom sazivu, koji su razlozi da izbjegavamo "manje bitne" stvari.Mi valjda sporimo uspostavljenu parlamentarnu većinu zbog krupnog i najkrupnijeg, a ne zbog "sitnica", naveo je Danilović i dodao:

“Nakon eventualno takvih poteza opozicija će opet biti posvadjana po najbolnijim šavovima. Na kraju, vrlo konketno i jasno: ako saziv kojemu predsjedava Ivan Brajović ima legitimitet da zajedno sa nekim opozicionim poslanicima odluči o najkrupnijoj stvari u minulih deset godina, o članstvu Crne Gore u NATO, onda je besmisleno sve što radimo i s pravom sporimo. Koga će nakon toga, unutra ili spolja, biti briga pojavljuje li se opozicija u Skupštini ili ne pojavljuje”, zaključio je Danilović.

Portal Analitika