Fudbal

VIDEO: 25 godina od Zvezdine titule prvaka svijeta

Na današnji dan, prije 25 godina Crvena zvezda postala je klupski prvak svijeta. Najtrofejniji srpski tim je, poslije osvajanja Kupa (Lige) šampiona 29. maja protiv Olimpika iz Marseja, u finalu Interkontinetalnog Kupa u Japanu bio bolji od čileanskog Kolo-Kola 3:0 (1:0).
VIDEO: 25 godina od Zvezdine titule prvaka svijeta
Portal AnalitikaIzvor

Duel je odigran na Nacionalnom stadionu u Tokiju pred nešto više od 60.000 gledalaca, a strijelci za crveno-bijele bili su Vladimir Jugović u 19. i 58. minutu, da bi konačan rezultat postavio Darko Pančev osamnaest minuta prije kraja.

Ekipu je sa klupe predvodio Vladica Popović, koji je zamijenio Ljupka Petrovića pošto je ovaj preuzeo Espanjol, dok u sastavu, u odnosu na čuveno finale na stadionu 'Sveti Nikola' u Bariju, nije bilo Roberta Prosinečkog, Dragiše Binića, Refika Šabanadžovića, Slobodana Marovića i golmana Stevana Dike Stojanovića. 

Uspjeh Zvezde još više dobija da značaju pošto su crveno-bijeli od 43. minuta igrali sa igračem manje, kada je kapiten Dejan Savićević isključen zbog udaranja protivnika.

Finale Interkontinetalnog Kupa:

Crvena zvezda – Kolo-Kolo 3:0 (1:0) 

Jugović 19, 58, Pančev 72

Crvena zvezda: Milojević – Belodedić, Radinović, Najdoski, Vasilijević – Mihajlović, Stošić, Jugović, Ratković – Savićević – Pančev

Kolo-Kolo: Moron – Garido, Margas, Ramires, Salvatiera – Mendosa, Vilčes, Bartićioto, Pisaro – Janes, Martines

Portal Analitika