Fudbal

Šta kaže matematika pred žrijeb za LŠ

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona. A poznati su i sastavi šešira sa nosiocima i nenosiocima pred žrijeb za osminu finala u Nionu narednog poneđeljka.
Šta kaže matematika pred žrijeb za LŠ
Portal AnalitikaIzvor

Poznato je da klubovi iz iste zemlje ne mogu da se sastanu u osmini finala, već tek od naredne runde. Takođe, žrijeb ne dozvoljava ni duele klubova koji su bili međusobni rivali tokom grupne faze takmičenja.

To znači da otpadaju mnoge projekcije parova u osmini finala. S pobzirom na veliki broj španskih klubova, njima je najviše sužen izbor za imena rivala u osmini finala.

Matematika kaže da su najveće šanse da na žrijebu bude izvučen par Atletiko Madrid - Mančester Siti. Jer Atletiko ne može na Bajern, Real i Sevilju, dok Mančester Siti ne može na Barselonu, Lester i Arsenal. Tako je izračunato da postoji više od 25 odsto šansi da vidimo okršaje Simeoneovog i Gvardiolinog tima u osmini finala.

Prema istoj matematici najmanje realno je da ćemo u prvoj runi nokaut faze vidjeti duele Napolija i Porta, odnosno Juventusa protiv portugalskih klubova Benfike i Porta. 

Mozzartsport.com

matematikazrijeb081216
Portal Analitika