Protokol

Brajović čestitao Dan opštine Danilovgrad

Povodom 9. decembra, Dana opštine Danilovgrad, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku građanima i lokalnom rukovodstvu.
Brajović čestitao Dan opštine Danilovgrad
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U čestitki se između ostalog navodi da Danilovgrad geografski i simbolički zauzima središnju poziciju Crne Gore. Po mnogo čemu - prirodnim bogatstvima, privrednim potencijalima, a najviše po svojim stanovnicima, Danilovgrad predstavlja Crnu Goru u malom.

Žitelji ovog kraja oduvijek su bili u centru istorijskih zbivanja, a podnijeli su teret svih crnogorskih previranja i iskušenja.

- U godinama koje dolaze, uvjeren sam da će Danilovgrad doživjeti ubrzani privredni i kulturni razvoj, ojačan prednostima koje nam donose evropske integracije. Poljoprivreda, preradjivačka industrija, turizam, samo su neke od mogućnosti  dugoročnog održivog razvoja. Vrijedni ljudi svih generacija, talentovani i obrazovani podmladak, zaslužuju priliku da unaprijede kvalitet života svojih domaćinstava i cijele opštine - navodi se u pismu predsjednika crnogorskog parlamenta. 

Portal Analitika