Crna hronika

Kriminalni obračun u BD: Hici naručeni sa „više adresa“?

Budvani Đorđe Boreta (32) i doktor Dragan Neno Zečević (69) ubijeni su juče oko 11 sati u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. U napadu je ranjen i vlasnik lokala Ivo Stanišić, koji je sa teškim povredama prevezen u Klinički centar Crne Gore, ali mu život nije u opasnosti, piše Pobjeda.
Kriminalni obračun u BD: Hici naručeni sa „više adresa“?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Do zaključenja broja, ubice nijesu identifikovane. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji su, na osnovu rekonstrukcije dešavanja, sigurni da iza dvostrukog ubistva stoje profesionalci, koji su za sobom ostavili malo tragova, na osnovu kojih će istražitelji pokušati da rasvijetle zločin.

Način na koji se sve dogodilo, usred dana i naočigled gostiju lokala i prolaznika, ukazuje da se radi o naručenom ubistvu, za koje su angažovani plaćenici. Dvojica napadača s kacigama prišla su motorom i iz ,,kalašnjikova“ otvorili paljbu. Kako tvrde očevici, pucali su nasumice u pravcu Borete, pa je tako stradao Zečević i povrijeđen je Stanišić.

Na mjestu zločina pronađene su četiri čaure i poslate na vještačenje u Forenzički centar. Inspektori su uzeli snimke sa više sigurnosnih kamera, za koje vjeruju da bi mogle da pomognu u rasvjetljavanju likvidacija. Na njima se vidi da su ubice došle iz Budve i prošle pored Zavale do Bečića. Istim putem su se odvezli. Osim iskaza svjedoka, policija će za ubicama tragati i preko telekomunikacionog saobraćaja.

Narednih dana provjeriće kontakte Borete i pokušati da identifikuju osumnjičenog. Nesporno je utvrđeno da je meta bio Boreta, brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava tridesetogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Izvori iz bezbjednosnih službi raspolažu saznanjima da je Đorđe Boreta bio produžena ruka bratu Saši i da mu je, od kako je on na robiji, čuvao kuću i brinuo se o familiji.

Policija nema saznanja da je Đorđe pripadao bilo kojoj kriminalnoj grupi, ali je bio prijatelj sa ubijenim Budvaninom Goranom Đuričkovićem, Markom Ljubišom Kanom i Podgoričaninom Minjom Šakovićem.

Ljubišu i Šakovića policija tretira kao bezbjednosno interesantne osobe i bliske prijatelje „škaljarskog klana“. Škaljarska grupa, kako se navodi u dokumentima o bezbjednosnim procjenama, bavi se švercom droge na međunarodnom nivou. Protekle dvije godine Đorđe Boreta bio je zakupac plaže Mogren 1 i često je viđan u društvu Ljubiše i Šakovića, koji su u sukobu sa budvanskom i barskom grupom.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika