Fudbal

LŠ: Dortmund prvi, Porto razbio Lester za 1/8 finala, dalje ide Sevilja

Posljednji učesnici osmine finala Lige šampiona su Porto i Sevilja, Dortmund je nadoknadio dva gola minusa u Madridu protiv Reala i osvojio prvo mjesto. Juventus je rutinski odradio Dinamo Zagreb, Totenhem je pobjedom ovjerio Ligu Evrope, a u tom takmičenju igraće i Kopenhagen, Legija i Lion.
LŠ: Dortmund prvi, Porto razbio Lester za 1/8 finala, dalje ide Sevilja
Portal AnalitikaIzvor

Derbi posljednjeg kola donio nam je i rasplet u grupi E – Borusija je izborila neriješen rezultat 2:2 na ’Santjago Bernabeuu’ i sačuvala lidersku poziciju. Real je ispustio dva gola prednosti, oba je postigao benzema, a veliki bod donio je rezervista Marko Rojs u 88. minutu. Ni u drugom meču grupe E nije bilo nezanimljivo, pošto se varšavska Legija još jednom odlično prikazala evropskoj publici i zaslužila plasman u Ligu Evrope pobjedom nad Sportingom od 1:0.

Totenhem je u sezonu ušao kao jedan od favorita u Premijer ligi, ali i sa ciljem da ove sezone konačno nešto uradi u LŠ. Taj san je raspršen prije dvije neđelje, a utjehu će ’Pijevci’ morati da pronađu u Ligi Evrope. U posljednjem kolu na ’Vembliju’ savladali su CSKA sa 3:1 i u direktnom duelu eliminisali ’Armejce’. Bajer i Monako su u Leverkuzenu igrali utakmicu bez velikog rezultatskog značaja, pošto je Monako i prije ovog kola obezbijedio prvo, a Bajer drugo mjesto u grupi. Slavio je domaćin 3:0.

U grupi G sve je bilo jasno već nakon prvih 45 minuta – pored Lestera u osminu finala ide Porto, dok će Kopenhagen morati da se zadovolji igranjem u drugom po jačini evropskom takmičenju. Porto je deklasirao lester 5:0, dok je Kopenhagen slavio u Brižu 2:0.

Fudbaleri Sevilje prošli su u drugu fazu Lige šampiona, pošto su večeras odigrali 0:0 sa Olimpikom iz Liona i tako takmičenje u Grupi H završili na drugom mjestu, iza Juventusa, koji je kod kuće savladao zagrebački Dinamo sa 2:0. 

E grupa:

Totenhem – CSKA Moskva 3:1

(Ali 38, Kejn 45+1, Akinfejev 78 (ag) – Dzagoev 33)

Bajer Leverkuzen – Monako 3:0

(Jurčenko 30, Brant 48, Vendel 81)

Tabela: Monako 11, Bajer 10, Totenhem 7, CSKA 3

F grupa:

Real Madrid – Borusija Dortmund 2:2

(Benzema 28, 53 – Obamejang 60, Rojs 88)

Legija – Sporting Lisabon 1:0

(Giljerme 30)

Tabela: Borusija 14, Real 12, Legija 4, Sporting 3

G grupa:

Porto – Lester siti 5:0

(Silva 6, 64 (p), Korona 26, Brahimi 44, Žota 77)

Klub Briž – Kopenhagen 0:2

(Mečele 9ag, Jorgensen 15)

Tabela: Lester siti 13, Porto 11, Kopenhagen 9, Klub Briž 0

H grupa:

Juventus – Dinamo Zagreb 2:0

(Iguain 52, Rugani 73)

Lion – Sevilja 0:0

Tabela: Juventus 14, Sevilja 11, Lion 8, Dinamo 0

Portal Analitika