Politika

SDP: Nećemo dati Luku Kotor u ruke DPS-u, jer za to nijesmo dobili mandat građana

''SDP još jednom, zbog kotorske i crnogorske javnosti, iskazuje spremnost da bilo koju poziciju na kojoj su naši članovi ustupimo opozicionoj partiji, ali da ih nećemo ustupiti DPS-u'', navodi se u saopštenju.
SDP: Nećemo dati Luku Kotor u ruke DPS-u, jer za to nijesmo dobili mandat građana
Portal AnalitikaIzvor

Kako iz SDP-a ističu, ''prepuštanje'' Luke Kotor DPS-u ne može biti u interesu građana Kotora niti bilo koga iz opozicije

''Ukoliko bismo uradili ono sto SNP traži, DPS bi preuzeo upravljanje Lukom Kotor, a za to nijesmo dobili mandat građana niti to može biti interes bilo koga iz opozicije. Od kolega iz SNP-a i mi i cijela opozicija tražimo jedino da poptišu dokument da neće sa DPS-om praviti vlast, kao što su uradili svi opozicioni odbornici (24.10.2016) i što se nas tiču mogu, ukoliko žele, preuzeti odgovornost za rad Luke Kotor'', ističe se u saopštenju.

Iz SDP-a navode da opozicije zajedno mora ići ka istom cilju, bez alibija.  

''Ukoliko to ne žele da urade, pošteno je da kažu da je za njih upitno razvlašćivanje DPS-a i da ne žele u tome učestovati, a ne da traže alibi u SDP-u ili bilo kojem drugom činiocu opozcije, jer cijelu situaciju dosta objašnjava i činjenica da je na jednom strani cijela opozicija, a na drugoj SNP'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika