Politika

Darmanović na zasijedanju Ministarskog savjeta OEBS-a

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvovaće na 23. zasijedanju Ministarskog savjeta OEBS-a, koji se održava 8. i 9. decembra u Hamburgu.
Darmanović na zasijedanju Ministarskog savjeta OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, ovogodišnji Ministarski savjet biće u znaku strateške debate o krizi u evropskoj bezbjednosti u regionu OEBS-a.

- Učešćem na Ministarskom savjetu u Hamburgu, Crna Gora će pružiti doprinos raspravama i donošenju odluka o aktuelnim izazovima sa kojima se Organizacija i njene učesnice suočavaju. Ministarski savjet poslužiće kao prilika za valorizaciju reformskih ostvarenja Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija i potvrdu sadržajne saradnje koja postoji sa ovom Organizacijom, kao i za dodatnu afirmaciju Crne Gore kao odgovornog i konstruktivnog partnera u prevazilaženju bezbjednosnih izazova u regionu JIE – saopšteno je iz resornog ministarstva.

Osim obraćanja tokom zasijedanja Ministarskog savjeta, planirani su bilateralni sastanci ministra Darmanovića sa ministrima vanjskih poslova zemalja učesnica Organizacije, visokim zvaničnicima OEBS-a, kao i predstavnicima partnerskih organizacija.

Zasijedanju će prisustvovati visoki predstavnci NATO-a, Ujedinjenih nacija, Savjeta Evrope i drugih međunarodnih organizacija.

Portal Analitika