Ostalo

POK: Baranin sportista godine

Atletičar Radmilo Baranin najuspješniji je sportista sa invaliditetom u 2016. godini, jednoglasno je odlučio Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Crne Gore (POKCG).
POK: Baranin sportista godine
Portal AnalitikaIzvor

Baranin je na Evropskom prvenstvu u italijanskom Grosetu osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja, dok je bio srebrni u bacanju diska. Odlukom UO najuspješniji mladi sportista je plivač Ilija Tadić, šestoplasirani u finalu Evropskog prvenstva u Madeiri. Tadić je nosio crnogorsku zastavu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. 

Nagradu za izuzetan sportski rezultat dobiće atletičarka Marijana Goranović, vicešampionka Evrope u bacanju kugle i učesnicak Paraolimpijskih igara u Riju.

"Nagradu za ostvareni sportski rezultat dobiće stonoteniserka Slobodanka Gurešić, osvajačica bronzane medalje na Univerzitetskim igrama u Zagrebu. Najuspješnija sportska organizacija u 2016. je Golbal klub Nikšić, osvajač više regionalnih turnira u ovoj godini i organizator velikog međunarodnog turnira", piše u saopštenju POKCG.

Navodi se da će zlatne plakete za doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori dobiti prvi crnogorski paraolimpijci, Savo Blagojević (Holandija, Anhen 1980.) i Božidar Nikolić (Njujork 1984.), kao i Zoran Polekšić, autor knjige Paraolimpizam u Crnoj Gori.

Najavljeno je da će svečano uručenje nagrada biti održano 26. decembra u hotelu Podgorica.

Mina, foto: POKCG.org

Portal Analitika