Politika

Mladi Liberali u Briselu- Crna Gora u EU za četiri godine

Mladi Liberali Crne Gore učestvovali su na Akademiji Mladih Liberala čiji je završni modul održan u Briselu. Oni su razgovarali sa poslanicima Evropskog parlamenta o daljim integracijama Crne Gore, NATO i EU članstvu te ukupnom napretku regiona i daljoj evropskoji liberalnoj perspektivi regiona.
Mladi Liberali u Briselu- Crna Gora u EU za četiri godine
Portal AnalitikaIzvor

Delegaciju Mladih LP koju je predvodio predsjednik Ammar Borančić, činjeli su Nikola Obradović, Tijana Mladić, Slobodan Franeta.

Mladi Liberali u Evropskom parlamentu susreli su se i sa potpredsjednicima ALDE saveza evropskih liberala Federikom Federlijem iz Švedske i Ilhanom Kjučukom iz Bugarske ali i sa predsjednikom ALDE saveza Hansom Van Balenom te poslanikom Ivom Jakovčićem. Oni su obišli i centralni štab ALDE saveza evropskih liberala i LYMEC mladih liberala Evrope u Briselu.

Crna Gora u Evropskom parlamentu uživa podršku za dalje integracije pa se nakon članstva u NATO savezu početkom naredne godine, očekuje i punopravno članstvo u EU već u narednom četvorogodištu. Ono što je činjenica jeste da Crna Gora najbrže napreduje u procesu demokratizacije i usaglašavanja sa Evropskim standardima oko čega postoji konsenzus među svim političkim grupacijama u Evropskom parlamentu.

Mladi Liberali su imali prilike da učestvuju i na predavanjima Evropskog liberalnog foruma, univerzitetskih profesora iz regiona ali i u realizaciji projekata u svojim državama, što će biti podstrijek za dalju snažniju regionalnu saradnju.

Akademija Mladih Liberala u tri modula podržana je od strane Center Party International iz Švedske, bosanske Fondacije Boris Divković i Evropskog liberalnog foruma.

Portal Analitika