Društvo

PORTAL ANALITIKA: Najčitaniji i u sedmoj godini postojanja!

Danas slavimo sedmi rođendan! A slavimo i prvo mjesto na Aleksinoj (Alexa.com) listi najčitanijih crnogorskih sajtova u proteklih mjesec dana!
PORTAL ANALITIKA: Najčitaniji i u sedmoj godini postojanja!
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika osnovan je, mogli bismo sada već reći, davnog 7. decembra 2009. godine. Iz male redakcije na čijem čelu su tada bili glavni i odgovorni urednik Draško Đuranović i direktor Lazar Mišurović, koju su još činili i Gordana Borović, Ivan Kern, Predrag i Nenad Zečević, Kristina Jerkov i Bojan Šuković, izrasli smo u respektabilni informativni portal u kome svakoga dana najnovije informacije za vas priprema deset novinara.

Danas su tu Predrag Zečević, Vesna Rajković-Nenadić, Ivan Kern, Kristina Jerkov, Bojan Šuković, Ana Popović, Željko Vukmirović, Siniša Goranović, Nikola Dragaš, Luka Đurić i Ivona Drobnjak, te direktorica Tinka Đuranović.

- Naš portal se od septembra nalazi ispred svih crnogorskih, ali i regionalnih informativnih sajtova. Prema novim podacima najrenomiranijeg svjetskog sajta za mjerenje posjećenosti - Alexa.com, portalanalitika.me nalazi se na četvrtom mjestu rang liste za Crnu Goru. Ispred nas su samo pretraživač Gugl (Google) - lokalni (Google.me) i globalni (Google.com) sajt – te društveni medij YouTube. Ovog mjeseca našli smo se i ispred najpopularnije društvene mreže Facebook, koja je sada na petom mjestu – istakao je glavni i odgovorni urednik Portala Analitika Predrag Zečević.

Prema istim parametrima, na šestom mjestu su Vijesti.me, slijedi šoping platforma Aliexpress.com, onlajn otvorena enciklopedija Wikipedia.org, ruska društvena mreža Vk.com, a Instagram.com na desetom.

Slijede informativni portali Blic.rs i Cdm.me, na 16. je Kurir.rs, na 19. je B92.net, dok je Autodiler.me na 21. mjestu. Podsjećamo, na ovom generičkom analitičkom sajtu koji pripada Amazon grupi, Alexa rangira sajtove prema jednomjesečnom Internet saobraćaju. Preciznije, jednomjesečna pozicija izračunava se kombinovanjem prosječnog broja posjetilaca tokom jednog dana i broja pregleda stranica u proteklih mjesec dana. Sajt sa najvećim brojem ovako kombinovanih posjeta i pregleda je na prvom mjestu liste.

Više podataka možete naći na posebnoj stranici Alexa.com.

0712alexa
Portal Analitika