Politika

MARKOVIĆ: Do kraja godine otvaramo još dva poglavlja

Premijer Duško Marković kazao je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja Evropske unije da će Crna Gora do kraja godine otvoriti sigurno dva, a možda i tri pregovoračka poglavlja.
MARKOVIĆ: Do kraja godine otvaramo još dva poglavlja
Portal AnalitikaIzvor

- Ispunili smo uslove za zatvaranje Poglavlja 30. Očekujemo da ćemo u narednoj fazi pregovora sa EU početi polako da zatvaramo i ostala poglavlja - precizirao je Marković.

Ambasadori zemalja EU zajednički su konstatovali da naša zemlja dobro napreduje u pregovorima o pristupanju, te da ostaje pozitivan primjer u regionu. O tome, dodaju, najbolje govori posljednji Izvještaj o napretku.

0712sastanak

- Predstavio sam ambasadorima ključne programske ciljeve nove vlade i oni su se saglasili da Vlada ima dobru orjentaciju. Dobili smo najavu da ćemo u svakom segmentu imati podršku Evropske komisije, ali i bilateralnu podršku zemalja članica. Ambasadori su posebno pozdravili formiranje novih ministarstva javne uprave i evropskih poslova. Takođe, bez obzira na iskušenja u kojima se EU o ovom trenutku nalazi, Crna Gora želi da snažno upravlja pregovaračkim procesom i da ga dovedemo do kraja - konstatovao je predsjednik Vlade.

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hlobenj kazao je da je nova crnogorska vlada - vlada kontinuiteta u odnosu na spoljnopolitičke prioritete.

0712holbenj

- Uputili smo čestitke Markoviću i radujemo se budućoj saradnji sa novom Vladom - dodao je on.

Foto: gov.me

Portal Analitika