Rukomet

''Lavice'' protiv Češke za prvi trijumf: Mađarska ih potcijenila, mi nećemo

Ženska rukometna reprezentcija Crne Gore igraće danas u Malmeu sa Češkom utakmicu drugog kola C grupe Evropskog prvenstva u Švedskoj.
''Lavice'' protiv Češke za prvi trijumf: Mađarska ih potcijenila, mi nećemo
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice poražene su na startu od Danske 22:21, dok je Češka slavila protiv Mađarska 27:22. Čehinje pobjedom pakuju kofere za Helsingborg, a Crnogorke, sa dva boda, na korak su od tog cilja. „Lavice“ sa puno optimizma gledaju na drugi duel EP. 

“Svakog protivnika posmatrano ozbiljno. Znali smo da se ne radi o lošem timu, i Mađarska ih je malo ptocijenila. Mi sigurno nećemo jer znamo o kakvim igračicama je riječ bez obzira što nemaju jaku ligu. Igraju bez opterećenja, slobodno, zato su i uspjeli da savladaju Mađarice što nadam se neće biti slučaj i kad budu igrale sa nama“, kazala je Majda Mehmedović.

Selektor Češke Jan Bašni poštuje Crnu Goru, ali vjeruje u novo - dobro izdanje.

''Srećan sam što se u drugom meču sastajemo sa Crnom Gorom i to poslije onakve igre sa Mađarskom. Znamo da nam jedna pobjeda ne garantuje prolaz u narednu rundu, ali mojim igračicama i meni značio je puno trijumf u prvom kolu. Vjerujem da možemo na isti način odigrati i sa današnjim protivnkom. Onda možemo da razmišljamo o pobjedi.''

Dva puta u kvalifikacijama za EP 2014. godine Crna Gora je bila bolja od Češke (24:23 i 25:22). Utakmica u Malmeu počeće u 18 sati i 30 minuta.

U drugom meču te grupe u 20 sati i 45 minuta sastaće se Danska i Mađarska. Najbolje tri reprezentacije izboriće plasman u drugu fazu, u kojoj će se ukrstiti sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska. 

Portal Analitika