Crna hronika

Dvoje uhapšeno zbog sumnje da su pljačkali prodavnice

Policija je danas uhapsila V.B. (20) iz Herceg Novog i V.V. (21) iz Trebinja, zbog sumnje da su počinili tri krađe a da su jednu pokušali u makretima „Idea“ u Herceg Novom, i to od 6. septembra do 26. novembra. Time su oštetili kompaniju za oko 10 hiljada eura.
Dvoje uhapšeno zbog sumnje da su pljačkali prodavnice
Portal AnalitikaIzvor

„V.B. je osumnjičen da je sam počinio dvije teške krađe i jednu tešku krađu u pokušaju, dok su za izvršenje jedne teške krađe osumnjičeni obojica“, kaže se u saopštenju.

Kako su rekli iz Uprave policije, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.B, u noći između 6. i 7. septembra, provalio u market u Bijeloj i iz njega ukrao cigarete i alkoholna pića vrijedna 3,13 hiljada EUR.

Sumnja se da je V.B, u noći između 19. i 20. septembra, nakon provaljivanja, iz marketa u Bijeloj pokušao da otuđi robu u čemu nije uspio jer su ga primijetili građani, nakon čega je pobjegao.

„V.B. je, kako se sumnja, provalio i u market u Baošićima u noći između 6. i 7. oktobra, odakle je otuđio veću količinu cigareta i alkoholnih pića i marketu pričinio štetu od 2,49 hiljada“, navodi se u saopštenju.

V.B. i V.V. su osumnjičeni i da su u noći između 25. i 26. novembra provalili u market u Baošićima, odakle su ukrali cigarete, alkohol i kozmetiku, čime su oštetili market za iznos od 4,78 hiljada EUR.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su pretresom stana koji je koristio V.V. pronašli i oduzeli dio ukradenih cigareta i druge robe, koji su vratili vlasniku, dok se za ostalim otuđenim stvarima traga.

„Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi 10,41 hiljada eura“.

 

Portal Analitika