Podgorica

Otvorena Ulica Radosava Burića na Zabjelu (VIDEO)

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, obišao je danas poslednju fazu rekonstrukcije Ulice Radosava Burića, čime je ova veoma važna i prometna gradska saobraćajnica značajno proširena, u potpunosti obnovljena i opremljena svim neophodnim sadržajima.
Otvorena Ulica Radosava Burića na Zabjelu (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je poslednjom fazom rekonstrukcije Ulice radosava Burića, koja je ukupno duga kilometrar, zaokružena realizacija tog projektra  vrijednog 860.000 eura, iskazujući zadovoljstvo zadovoljstvo što građanima Podgorice gradska uprava predaje na upotrebu još jednu novu i modernu ulicu koja će omogućiti kvalitetnije i brže odvijanje saobraćaja i uticaće na povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

On je konstatovao da je unapređenje putne infrastrukture u svim djelovima grada jedan od prioriteta u radu gradske uprave i u tom dijelu uprava Glavnog grada ima ambiciozne planove da i dalje nastavi da unapređuje i širi saobraćajnice, kako bi se smanjile gužve i omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja u svim djelovima grada.

Gradonačelnik Stijepović je sumirajući rezultate gradske uprave u oblasti putne infrastrukture istakao da su tokom protekle godine asfaltirane mnogobrojne ulice u svim djelovima grada, prigradskim i seoskim područjima, a ugrađene su i značajne količine novog asfalta u opštinama u sastavu Glavnog grada - Golubovcima i Tuzima.

„Dakle, tokom tekuće godine ukupno smo asfaltirali novih 43 km puteva, a u saradnji sa Vojskom Crne Gore, Fondom za razvoj Kuča i našim ostalim partnerima probijeno je preko 47 km puteva na seskom području. Sve ukupno, u putnu infrastrukturu smo uložili oko 4 miliona eura Na taj način ispunjavamo i realizujemo našu strategiju ravnomjernog razvoja grada i stvaramo jedanke uslove života za sve građane, što gotovo svakodnevno i praktično dokazujemo na terenu“, zaključio je Stijepović.

 

 

 

Portal Analitika