Politika

DPS: Niko krupno k'o Ruckoj ne laže

“Galeriji opskurnih likova iz Moskve koji u posljednje vrijeme plasiraju svakojake laži na račun Crne Gore i predsjednika Mila Đukanovića pridružio se i Aleksandar Ruckoj, za kojeg ni u Rusiji niko ne zna ni da je živ ”, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.
DPS: Niko krupno k'o Ruckoj ne laže
Portal AnalitikaIzvor

Njihovo saopštenje Portal Analitika prenosi integralno:

"On je i još jedan od izlapjelih ruskih generala, koji tako prljaju čast ruskih oficira jerovatno unajmljenih, jer teško je povjerovati da im je to hobi. Aleksandar Ruckoj, koji tvrdi da je Milu Đukanoviću po nalogu Jeljcinove administracije '91. lično dao 15 miliona dolara za izbore, ipak je prevazišao sve. Ali on je bio niko, i kad je bio neko, a kamoli sad. Da su u Kremlju u to vrijeme imali te pare, pitali bi, narodski rečeno, pošto je Amerika. Baš ih je tada bilo briga i za Srbiju, i za Crnu Goru.

Tada se Kremlj spremao da podrži uvođenje sankcija UN Saveznoj Republici Jugoslaviji. Aleksandar Ruckoj će ostati upamćen kao politički talog kojeg je izbacilo vrijeme 90-tih. Kao jedini potpredsjednik u istoriji Rusije.

Dobri poznavaoci tadašnjih prilika tvrde da je zbog takvih likova kao što je Ruckoj ta funkcija zauvijek ukinuta. On je pogazio zakletvu i '93. bio jedan od glavnih organizatora neuspjelog  puča protiv predsjednika Jeljcina, koji ga je politički i uzdigao.

Možda je  stvarno Ruckoj kao potpredsjednik mogao od Kremlja da trebuje silne milione dolara, može ovo njegovo oglašavanje biti zanimljivo ruskim pravosudnim organima.

Neko ko je smislio ovu ujdurmu htio je očigledno da naškodi Crnoj Gori i Đukanoviću. 

Ali se ovakve diletantske gluposti vracaju kao bumerang na sramotu Rusije", zaključuju iz DPS-a. 

Portal Analitika