Društvo

BEGOVIĆ: Zbog trovanja djevojčice kazna do osam godina zatvora

U tragičnom slučaju trovanja etiolom petogodišnje djevojčice iz Rožaja, koja je sinoć preminula u Dječijoj bolnici u Podgorici, smatram da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti. Za ovo krivično djelo je zaprijećena kazna od godinu do osam godina zatvora, izjavio je za Portal Analitika advokat Zdravko Begović.
BEGOVIĆ: Zbog trovanja djevojčice kazna do osam godina zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Napominjući da do sada nije bilo ovakvih slučajeva, on ističe da će tužilaštvo nakon obdukcije pokrenuti krivični postupak protiv majke petogodišnje E.M., bez obzira što je do trovanja došlo iz nehata.

Upitan da li je država morala reagovati nakon što je u Opštini Rožaje ranije registrovano više sličnih slučajeva trovanja, Begović je ocijenio da je bilo prostora da se, preventivno, sprovede edukativna kampanja.

-Država je svakako morala, Ministarstvo zdravlja i nadležne institucije, da učine nešto, da se nakon što je ranije evidentirano desetak  slučajeva trovanja sprovede edukativna kampanja u školama, a naročito u ruralnim predjelima gdje se ljudi liječe bez konsultacija sa doktorima. Očito da se ovdje ne radi o pojedinačnim slučajevima i trebalo je djelovati preventivno- istakao je Begović.   

S.G.

 

Portal Analitika