Svijet

Striptizete će useliti u kuću strave Džozefa Fricla?

Fricl je u podrumu kuće 24 godine držao zatočenu svoju kćerku s kojom je imao sedmoro djece. Fricl je osuđen na doživotni zatvor, a kuću je kupio vlasnik seks kluba.
Striptizete će useliti u kuću strave Džozefa Fricla?
Portal AnalitikaIzvor

Herbert Houska, vlasnik seks kluba 'Džozefine'  u kojem nastupaju gole plesačice kupio je kuću Džozefa Fricla (81). 

"Ne smije kuća zauvijek ostati prazna, moramo u nju unijeti život. Za dvije godine to će biti kuća kao i svaka druga", rekao je Houska koji između ostalog u njoj planira napraviti stanove za svoje osoblje. Podrum u kojem je Fricl držao zatočenu svoju kćerku sa kojom je imao sedam djece od kojih je jedno umrlo, je zabetoniran 2013. godine.

Dugo se godina raspravljalo o tome što će biti s kućom.

Lokalne vlasti su bile u strahu da će postati neka vrsta odvratne atrakcije za turiste. U kući će osim naučnika koji rade u restoranu, možda živjeti i 'saradnice' seks kluba, piše Bild.

U aprilu 2008. godine Elisabeth Fricl ispričala je policiji da ju je otac 24 godine držao zatočenu u podrumu kuće u austrijskom gradu Amsteten. Vrijeđao ju je, silovao, seksualno zlostavljao. Rodila je sedmoro djece. Jedno je dijete umrlo nakon rođenja. Troje djece je živjelo s njom u podrumu, a troje su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari i živjeli su u kući.

U maku 2009. godine Fricl je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. 

Portal Analitika