Košarka

Besplatan ulaz na meč sa Zenitom, šansa mladim igračima!

U devetom kolu Eurokupa Budućnost Voli sjutra od 20 sati dočekuje ruski Zenit. U utakmici bez rezultatskog značaja „plavi“ će pokušati da pruže što bolju partiju, obzirom na činjenicu da su suočeni sa kadrovskim poteškoćama. Kako navodi prvi strateg kluba iz Njegoševog parka, Ilijas Zuros, Budućnost će i u ovom meču biti oslabljena, jer neće moći da računa na povrijeđenog krilnog centra, Borisa Savovića.
Besplatan ulaz na meč sa Zenitom, šansa mladim igračima!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zuros se na današnjem presu prvo osvrnuo na prethodni meč sa MZT-om koji su Podgoričani izgubili u Skoplju rezultatom 96:90.

- Da bi se igralo dobro, mora se trenirati dobro. To važi za sve klubove na svijetu. Kada ne možete da trenirate, onda prikažete igru kao što smo mi to učinili u meču sa MZT-om. Prošle nedjelje smo imali mnogo problema, a ove sedmice ih imamo još više. Jer kad imate samo sedam ili osam igrača na raspolaganju, ne možete da pripremite ekipu za utakmicu. Igrali smo lošu odbranu u prethodnoj utakmici, ali prije svega zato što smo imali mnogo problema u sedmici prije meča. Kada branite daleko pick'n'roll na pet metara onda protivnik vrlo lako dođe do otvorenih šuteva. To je bio problem. Po meni, ako ne igrate odbranu, onda ne možete da dobijete ni jednu utakmicu. Ali da bi pobijedili, morate da imate igrače. Jer, ne možete da idete u rat, bez oružja - podvukao je Zuros.

Trener Budućnost Volija je napomenuo da će u sjutrašnjem meču sa Zenitom u igru uvesti mlade igrače od kojih očekuje da pokažu karakter i odigraju čvrsto.

- Govoreći o sjutrašnjoj utakmici moramo prvo da vidimo koliko ćemo imati igrača na raspolaganju. Moramo da se potrudimo da poboljšamo našu igru protiv jednog od top timova ruske VTB lige i Eurokupa. Oni, bez sumnje, imaju veliki budžet i napravili su ekipu da bude u finalu oba navedena takmičenja. Biće teška utakmica. Kvalitetan su tim, svi igrači mogu da šutiraju sa vanjskih pozicija i ono što mi možemo da uradimo je da odigramo čvrsto, čak i mladi igrači koje ćemo ubaciti u igru sjutra - kazao je Zuros.

Na pitanje što je uprava uradila po pitanju dovođenja novog igrača na centarskoj poziciji, trener "plavih" je kazao da su uputili nekoliko ponuda, ali da još uvijek čekaju odgovor.

- Nama je potreban barem jedan veliki igrač u reketu, mada bi nam trebala i dvojica, jer nije potreban igrač na poziciji krilnog centra, jer već imamo dva visoka igrača, od kojih je jedan mlad. Imamo sve više povrijeđenih igrača, još ako Subotić bude morao da igra više od 30 minuta, ili Nikolić više od 20-25 minuta, imaćemo i više povrijeđenih igrača. Moramo hitno da dodamo novu krv u tim. U saradnji sa menadžmentom, trudimo se najbolje što možemo da to postignemo i već smo dali neke ponude i sada čekamo odgovor. Moraćemo da riješimo taj problem, jer izgledamo loše na parketu, iako igrači daju sve od sebe. Ali, kada vam nedostaju ključni igrači, onda je teško igrati onako kako mi želimo da igramo - naglasio je Zuros.

Kada je u pitanju povrijeđeni Boris Savović, Zuros pojašnjava da će u četvrtak znati hoće li moći da računa na njega za naredni meč koji Podgoričani igraju u nedjelju kao domaćini sa Crvenom zvezdom.

- Savović  je obnovio staru povredu koja je postala ozbiljnija. Odlučili smo da ga na deset dana povučemo iz igre. U četvrtak ćemo provjeriti njegovo stanje, ako bude kako treba treniraće sa nama. Odlučili smo da ga zaštitimo, jer rizikujemo da ga izgubimo do kraja sezone, ako bi igrao neoporavljen. Znamo da je to rizično, mnogo nam je nedostajao u meču sa MZT-om, i ubijeđen sam da je Savović mogao da igra, pobijedili bismo MZT. Veći dio utakmice igrali smo sa dvije „petice“ i bilo je teško tako igrati protiv tima koji šutira mnogo - kazao je trener Budućnost Volija.

On je odbio da komentariše status povrede koljena centra „plavih“, Šona Džejmsa.

Bek šuter, Sead Šehović, kazao je da podgorički tim sjutra veče očekuje teška utakmica.

- Reklo bi se da nam je to utakmica bez rezultatskog značaja, ali za nas je bitna za uigravanje zamisli novog trenera. Potrudićemo se da odigramo što bolje i upišemo pobjedu, da se što bolje pripremimo za utakmice u ABA ligi - kazao je Šehović.

Utakmica u dvorani "Morača" počeće u 20 sati, a ulaz je slobodan. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje košarke da dođu i u što većem broju podrže Budućnost, koja će se potruditi da pruži dobru partiju, uprkos trenutnim problemima. Podsjetimo, Zenit je prvi duel koji se igrao u Sankt Petersburgu dobio rezultatom 84:79.

A.P.

Portal Analitika