Politika

KILIBARDA: Crnogorska opozicija je opozicija državi, a ne vlasti

Crnogorska opozicija, koja je učestvovala u planiranju terorističkog napada na dan izbora, nije protiv vlasti, već protiv države, kazao je književnik Novak Kilibarda, gostujući u političkom talk show magazinu ,,U žiži''.
KILIBARDA: Crnogorska opozicija je opozicija državi, a ne vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Kilibarda dodaje da su kroz istoriju poznati brojni primjeri kada se pri preuzimanju vlasti sredstva nijesu birala, a ističe da u našem slučaju oni koji su željeli da smijene vladajuću stranku, nisu djelovali samostalno.

– Velika sila je u svemu uspjela da nađe svoje interese, na način kako je našla, ali nije to nikakvo iznenađenje od jedne velike sile. Prema tome, ja mislim da se protiv ovog stanja može boriti dobrim radom nove vlade – kazao je on

A da će izvršna vlast funkcionisati kako treba Kilibarda ne sumnja.

– Dopada mi se izbor vlade. Meni se čini da će sada Crna Gora da dobro radi i rješava neka pitanja i opominjem, neka se ne zaboravi da treba u crnogorsku svijest vraćati istine o Crnoj Gori i njenoj istoriji –saopštio je Kilibarda.

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dnevnih novina Goran Popović navodi da je vlast i do sada dobro funkcionisala, što je opoziciju ostavilo bez argumenta.

– Od obnove nezavisnosti Crna Gora ima najviši trend rasta, najveću prosječnu platu i najveću prosječnu penziju u regionu, najviše stranih direktnih investicija i Crna Gora je prebrodila ekonomsku krizu uspješnije od svih – naveo je Popović.

On ipak ističe da su prljave igre neizbježne u politici, a da su, nažalost, predmet određeni mediji koji su spremni da sve prihvate da bi došli do novca. Ističe i da je od odlaska direktorice Radojke Rutović, Javni servis u službi političkih opcija.

– Nije bila namjera te smjene da se napravi objektivan i profesionalan Javni servis, već da se preuzme vlast – kazao je Popović.

Kilibarda i Popović su komenatarisali i istragu povodom planiranog terorističkog napada, ističući da treba sačekati riječ suda, te dodajući da je dobro što će suđenje biti javno.

Pink M 

Portal Analitika