Fudbal

Otkrivene najluđe klauzule svjetskih zvijezda!

Fudbal liks nastavlja da razotkriva svijetu tajne i klauzule iz ugovora najboljih fudbalera svijeta, a ovog puta to su učinili posredstvom belgijskog lista Le Soar, koji je objavio zanimljive podatke.
Otkrivene najluđe klauzule svjetskih zvijezda!
Portal AnalitikaIzvor

Apsolutni pobjednik dana je golman Totenhema Ugo Loris koji u ugovoru sa Pijevcima ima klauzulu da mu pripada 4.000 eura kada londonski tim izgubi meč. Dakle, ne samo da Francuz dobija bonuse za pobjede i remije, već i za poraze. Valjda zato i nosi kapitensku traku Totenhema.

Takođe, zahvaljujući Fudbal liksu saznali smo i da Atletiko Madrid zarađuje poslije svakih 15 golova koje u Premijer ligi postigne Serhio Aguero. U ugovoru o prodaji Argentinca na Etihad stoji da Jorgandžijama pripada 250.000 eura poslije svakih 15 golova, a do sada su već zaradili 2.100.000.

Zanimljiv ugovor ima i Roberto Firmino, ofanzivni fudbaler Liverpula. Njegova otkupna klauzula na Enfildu iznosi 98.000.000 eura, a samo Arsenal ne može da ga kupi ni za taj novac, a ni za veći, jer u ugovoru tako piše. Zašto Crveni zaziru toliko od Arsena Vengera, to je već pitanje... 

Za neke podatke koji su objavljeni možda ste znali i ranije, kao na primjer za Marija Balotelija i ugovor u Liverpulu da će dobiti milion eura ako ne pljune rivala, ili da Ezekijel Laveci za dvije godine u kineskom Hebeiju treba da dobije blizu 60.000.000 eura, što Argentinca čini najplaćenijim fudbalerom na svetu.

Ali, vjerovatno nijeste znali da Nejmar svaki autogram naplaćuje po 82 eura. Radi se o ugovoru sa Paninijem, koji plaća Brazilcu oko 60.000 eura godišnje za autograme koje ovaj potpisuje na sličicama, a kompanija kasnije prodaje na tržištu u Sjevernoj Americi.

Portal Analitika