Fudbal

LŠ: Pakleno u grupi B, Arsenal i PSŽ žele prvo mjesto

U osminu finala Lige šampiona i prije posljednjih 90 minuta po grupama, kvalifikovali su se Arsenal, Pari Sen Žermen, Barselona, Mančester siti, Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Monako, Bajer iz Leverkuzena, Borusija iz Dortmunda, Real iz Madrida, Lester i Juventus.
LŠ: Pakleno u grupi B, Arsenal i PSŽ žele prvo mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Zna se i da su Barselona, Atletiko, Monako i Lester osigurali prva mjesta u grupama i povlašćen položaj na žrijebu 12. decembra, kao i da će Mančester siti, Bajern i Bajer biti sigurno u drugom šeširu.

Međutim, daleko od rješenja je situacija u grupi B, gdje se za odlazak u nokaut fazu bore Benfika, Napoli i Bešiktaš. Benfika je lider, sa istim brojem bodova kao i Napoli kojeg dočekuje večeras, ali sa boljom gol razlikom za jedan pogodak (9:7 i 9:8).

Bešiktaš, sa bodom manje od Benfike i Napolija, gostuje Dinamu u Kijevu i ima jasnu računicu - pobjeda mu donosi nokaut fazu. S obzirom na to da je, nakon broja bodova, prvi sljedeći kriterijum međusobni skor, to znači da Benfika mora da pobijedi Italijane kako ne bi zavisila od rezultata u Kijevu. Napoli je u drugom kolu, na svom terenu, savladao Benfiku sa 4:2 i tu stvorio sebi određeni kapital.

- Sve vrijeme naporno radimo kako bismo prošli u osminu finala. Igramo protiv jednog od najboljih italijanskih timova i znamo da će biti teško, ali ćemo u meč ući sa velikom željom da pobijedimo. Niko nije mogao da zamisli da ćemo primiti četiri gola u Napulju, ali to se desilo i moramo zaboraviti na taj poraz. Sada je sasvim druga situacija, čeka nas drugačija utakmica - rekao je Rui Vitorija, trener Benfike.

Ponajbolji igrač Napolija Marek Hamšik kazao je da se njegova ekipa neće braniti večeras u Lisabonu.

- Nikada ne radimo to. Igra- ćemo na pobjedu, kao i u Napulju, niko ne razmišlja da igra na remi - poručio je Slovak.

Bešiktašu pobjeda donosi nokaut fazu, ali i u slučaju remija protiv Dinama može dalje. U tom slučaju, Napoli mora biti poražen.

Arsenal i PSŽ u grupi A su obezbijedili plasman dalje, ali će se svakako truditi da osvoje prvo mjesto i budu u povlašćenom šeširu prijed žreb, mada daleko od toga da iz drugog šešira ne vrijebaju ogromne opasnosti. Prije svih Bajern i Siti, ali ulog je i revanš na svom terenu, koji će automatski pripasti prvoplasiranim timovima u prvoj fazi. 

U C grupi Barselona i Mančester Siti su prošli dalje i u mečevima protiv Borusije iz Menhengladbaha i Seltika igraće za prestiž, ali i za bolju atmosferu nakon remija sa Realom 1:1 i poraza od Čelsija 3:1.

U D grupi Atletiko sa maksimalnih pet pobjeda gostuje Bajernu, koji je takođe već prošao dalje, ali će pokušati da se revanšira za poraz u Madridu, dok će PSV pobjedom protiv Rostova pokušati da izbori nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

A grupa: 

Bazel - Arsenal,

PSŽ - Ludogorec.

Tabela: PSŽ 11, Arsenal 11, Ludogorec 2, Bazel 2.

B grupa: 

Benfika - Napoli,

Dinamo Kijev - Bešiktaš.

Tabela: Napoli 8, Benfika 8, Bešiktas 7, Dinamo Kijev 2.

C grupa:

Barselona - Borusija Menhengladbah,

Mančester Siti - Seltik.

Tabela: Barselona 12, Mančester Siti 8, Borusija Menhengladbah 5, Seltik 2.

D grupa: 

Bajern - Atletiko Madrid,

PSV - Rostov.

Tabela: Atletiko Madrid 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1.

Sve utakmice počinju u standardnom terminu od 20.45 sati.

Portal Analitika